Jump to content

usklađivanje visine alimentacije


Issytop

Preporučene objave

Ne bih željela poštovanom grom73 začatavati temu, ali me osobno zainteresirao odgovor koji su napisali poštovani felixx, canis i newbie u temi Zakašnjela alimentacija. Stoga vas molim odgovor na novoj temi:

 

Mom je suprugu prije desetak godina sudski dosuđeno plaćanje alimentacije u postotnom iznosu i on alimentaciju uvijek uredno plaća. U međuvremenu je otišao u mirovinu, tako da se iznos alimentacije veoma smanjio i iznosi puno manje od iznosa koji se spominju kao neophodni za uzdržavanje školske djece, odnosno studenata. Budući da plaća alimentaciju za četvero djece, njegova mirovina ne bi bila ni izbliza dovoljna. Zanima me da li se u njegovom slučaju također treba podnijeti tužba za povećanje alimentacije ili je "automatski" stavljena izvan snage otkad postoje oni "propisani" iznosi.

 

Hvala, pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Automatizmom se ne zbiva ništa.

 

Iznos uzdržavanja može biti određen i u manjem iznosu od postotaka iz st.4 (17-22% ovisno o uzrastu) ako postoji obaveza uzdržavanja više djece ("može", ne i "mora"), ali ne manje od polovice. Ako djeca imaju kakve prihode, može se odrediti i manje i od toga.

On može tražiti izmjenu naniže, vi možete zatražiti izmjenu na više, a Sud je taj koji će odlučiti, ovisno o konkretnoj situaciji...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Newbie, hvala Vam na odgovoru.

I oprostite ako sam Vas dovela u zabludu da sam ja majka... nije bilo namjerno. Ja sam sadašnja supruga, doduše nevjenčana, ali s obzirom na visinu suprugove mirovine i to da praktički živimo od moje plaće...nije čudo da me zanima.

Možete li mi još reći može li njegova bivša supruga tražiti povećanje alimentacije unatrag?

 

Pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija