Jump to content

Nezakonit nalog za prisluskivanje


Matei

Preporučene objave

Listajuci sudski spis pregledao sam i zahtjev za ogranicavanje ustavnih sloboda odnosno nalog istraznog suca za prisluskivanje te sam vidio da nije utemeljen na zakonu tj. da nedostaju elementi koje propisuje zakon da bi bio valjan.

 

Zapisao sam podatke o tom predmetu da svoj papir (broj, datum, istraznog suca koji je odobrio) te nakon sto sam to napravio u pisarnici su mi rekli da ja to ne smijem gledati jer je to tajna.

 

E sad, dobar dio predmeta se vodi na osnovu toga i pobijanje tog naloga bi mi pomoglo u predmetu, ali ja to eto `ne smijem znati`.

 

Kako se zaliti na to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je dio spisa, odnosno cijeli postupak proglašen tajnim, onda se ne smije iznositi u javnost, ali u tijeku postupka se stranka ima pravo znati sve dokaze koji su se pojavili, pa tako i nalog isražnog suca.

 

Ako se još uvijek radi o istrazi, onda je moguće da nemate pravo uvida u spis, ali ako se radi o započetom suđenju, onda zatražite pismeno uvid i da Vam se navede koji su to dijelovi zabranjeni za uvid i zbog čega

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, upravo to ću i napraviti.

 

Također, uvidom u spis otkrio sam i da je 2003 g. protiv mene podnesena kaznena prijava zbog nanošenja teške tjelesne ozljede iz KZ čl. 99. st. 1.

 

Da imam tu kaznenu prijavu nisam ni znao, a riječ je o slučaju kad me je odostraga dok sam upravljao automobilom udario pijani vozač te se nakon toga išao i fizički obračunati sa mnom.

 

U samoobrani ja ga jesam jedanput udario jer je dotični od mene bio za glavu veći i napao me je posred četverotračne ceste te sam se pobojao za život da me ne baci pod automobile koji su prolazili sa strane.

 

U tom trenutku naišao je policajac van dužnosti i prekinuo sukob, a kako je dotični bio agresivan i pijan tada je i taj policajac upotrijebio silu nad njim a nakon što je došla interventna policija i njima je pružao otpor pa ga je njih 4-5 'cipelarilo' po podu i u 'marici' odveli u policiju.

 

U svakom slučaju, najverovatnije je da mu je policija nanijela te ozljede a nakon što se sve to dogodilo mene poslije toga više nitko nije zvao niti na policiju niti na sud a meni su stavili prijavu da se oni izvuku iz svega toga.

 

Što sad da radim i hoću li imati kakve posljedice radi toga jer nije mi svejedno da imam dosje radi nečeg što sam siguran da nisam napravio? :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

P.S. Da li u svom zahtjevu trebam tražiti, zahtijevati ili moliti uvid u cjelokupan spis obzirom da u ZKP-u čl. 164. st.1 i 5 jasno piše da imam pravo uvida u cjelokupni spis?

 

Također da li zahtjev treba nasloviti na istražnog suca ili izvanraspravno vijeće i u koliko primjeraka ga poslati da mi zahtjev ne bi 'pao' na nekoj formalnoj grešci te ukoliko me odbiju da li su odmah dužni reći razloge ili i to moram posebno unaprijed tražiti u zahtjevu?

 

Unaprijed zahvalan!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija