Jump to content

Prekršajni sud drugi poziv


miho007

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Prije godinu i 7 mjeseci napravio sam prometni prekrsaj tj. prijatelj i ja samo se zajedno vozili na njegovom motoru bez kacige i zaustavili nas i napisali kaznu meni na 700 kn koju nisam potpisao. Policajac koji nas je zaustavio bio je dost neugodan i nije bio propisno obucen pa smo prijatelj i ja svaki napisali zalbu na kaznu. E sada vec jednom mi je bio stigao poziv za sud kojeg pravo receno nisam ni znao da je stigao nego sam saznao od postara jedno mjesec dana nakon. Sada mi je opet stigao poziv za sud i postar me nazvao da mi kaze poucen prijasnjim iskustvom.

 

Pitanje je sto uciniti uzeti poziv i poci na sud ? treba mi jes cca 5 i pol mjeseci do zastare ili ne uzeti i praviti se lud. Sto se moze tada dogoditi jer mi je ovo drugi poziv moze li policija doci po mene i prekratiti me na sud ili sto vec.

 

Da li mogu sada nekako platiti kaznu i koliko bi to cca bilo ako je pocetna bila 700 kn pa da ne moram ici na sud gubiti vrijeme ako vec moradnem platiti. da li je moguce poslati recimo oca da me isprica na sudu i kaze da cu platiti uzme racun i plati i to je to ili moram ja osobno doci dakako u slucaju da preuzmem poziv.

 

Hvala svima na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Ako nećeš ovaj put na sud onda pošalji im dopis da ne možeš doći zbog bolesti, poslovnih obveza,..., uglavnom moraš poslati da bi oni smatrali to opravdanim izostankom i da ti ne bi naložili prisilno dovođenje. Ako je to tako davno bilo, možeš i otići, jer dok prvostupanjski donese rješenje,dok ga ti dobiješ i ti se na to žališ visokom prekršajnom sudu, to će ti pasti u zastaru jer nema šanse da se to odvije sve u roku od 5 mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

miho007 je napisao:

E sada vec jednom mi je bio stigao poziv za sud kojeg pravo receno nisam ni znao da je stigao nego sam saznao od postara jedno mjesec dana nakon. Sada mi je opet stigao poziv za sud i postar me nazvao da mi kaze poucen prijasnjim iskustvom.

 

 

 

Nevjerojatno, niste znali da je stigao poziv nego ste to naknadno saznali od poštara, sad vam je opet stigao poziv i poštar vas zove da vam kaže poučen prijašnjim iskustvom. Tko ne bi poželio ovakve "poštare"? Očito nije samo poštar, već pravnik i to najbolji odvjetnik, a očito ima i nekakve "moći" kad zna što se nalazi u omotnici.

 

Poštar je nedvojbeno službena osoba s određenim javnim ovlastima da obavlja dostavu. Dostava je osim procesnim propisima regulirana i Pravilnikom kojeg je donio Ministar nadležan za te poslove i vrlo je strogo određena. Uglavnom obvezuju poštara da savjesno obavlja tu svoju javnu ovlast dostave, a on ne samo da ne dostavlja, već očito nesavjesno obavlja svoju službu i državi (pravosuđu) nanosi znatnu štetu. Zar to ne miriše na sumnju na Nesavjestan rad u službi, a zar to nije jedno od KD?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija