Jump to content

za ovo sigurno nitko nema odgovor


ana2

Preporučene objave

ja sam dijete poginulog branitelja i sa nevjenčanim suprugom i djetetom već 5 g. živim kao podstanar u stanu koji nema vlasnika. Naime postoji korisnik stanarskog prava na osnovu firme koja je u likvidaciji, a likvidator niti ne zna da ja ova nekretnina bila u vlasništvu firme. Mi naravno uredno plaćamo nelegalno podstanarstvo a korisnik stana posjeduje nekoliko nekretnina na svoje ime i sada ih želi prodati i nas izbaciti iz stana. Mi smo podnijeli zahtjev poglavarstvu grada Zagreba da nam se omogući da stan otkupimo ili da se na nas prenese pravo zaštićenog najmoprimca. Odgovor je bio da stan nije u njihovom posjedu, već u posjedu firme koja više ne postoji! I ŠTO SAD?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Ako je firma u likvidaciji ne znači da nekretnina nema vlasnika .Vi morate pronaći vlasnika ( to je naj vjerojatnije onaj koji je korisniku dao stan na korištenje).Treba vidjeti pod kojim je uvjetima korisnik dobio pravo korištenja .Prije 1990. korisnik stana ukoliko je sagradio kuću u istom mjestu bio je dužan vratiti stan i tada mu je prestalo pravo korištenja .U svakom slučaju, vlasnik odlučuje o novom korisniku , a s obzirom na duže korištenje , i sve ostalo što navodite ,

trebate regulirati svoj status , ali samo preko vlasnika .

Ranijim korisnicima prije 1990. ukoliko stan nisu koristili duže od 6 mjeseci također su gubili stanarsko pravo i pravo korištenja stana .Pitanje je da li ste dobili stan od pravog -zakonitog korisnika .

Rekli ste da dotični prodaje tu nekretninu . Nekretninu

može prodati samo vlasnik , jer prodaja tuđeg vlasništva jeste kazneno djelo .

 

I naposlijetku nekretnina koja nema nasljednika ili pravnog slijednika postaje državno vlasništvo .

 

Pozdrav ! Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

hvala na odgovoru, a situacija je slijedeća, korisniku stana prema gruntovnici mi plaćamo najam, a vlasnik stana je tvrtka koja više ne postoji a bila je u 100% vlasništvu države i svi vjerovnici su namireni. Dakle,korisnik stana želi prodati svoje ostale nekretnine, između ostalih i stan koji je otkupio a bio je u vlasništvu njegovih roditelja, te vikendicu u Samoboru, a onda se useliti u stan koji nama iznajmljuje, a od nikada dosada u njemu nije živio, jer sumnja da smo mi pokrenuli postupak koji njega dovodi u nepovoljan položaj.Obzirom da nitko sada ne zna tko je vlasnik stana ne znamo kome da se obratimo za pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani ude... vlasnik stana je bila firma koja je u likvidaciji a likvidator koji je vodio postupak kaže da do našeg javljanja nije imao saznanja o tome, te da on može naknadno upisati tu nekretninu u vlasništvo firme, dok na poglavarstvu i gruntovnici se ta nekretnina vodi pod vlasništvo te tvrtke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija