Jump to content

kupnja zemljišta


joosip

Preporučene objave

Bok,

 

trebao bih neki savjet kako odradit stvari s kupnjom zemljišta. Naime, želio bih si kupiti zemljište a nemam pojma o proceduri. Našo sam si zemljište koje me zanima, ali to zemljište je dio jedne zemljične čestice. Cijela čestica je nekih 900m2, i na njoj se već nalazi kuća na jednom dijelu, dok je drugi dio nekih 400-450m2 prazan i koji se prodaje, koji je meni zanimljiv. Buduci da je potrebno izvršiti parcelizaciju uz idejno rješenje, neznam od kud početi i kojim smjerom odnosno redoslijedom ići od samog početka. Molio bi nekoga ako može pomoć i da udijeli pokoji savjet.

 

Unaprijed hvala,

Josip

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najprije trebate ići u katastar po izvod iz katastarskog plana ,ako niste bili , i ako namjeravate graditi , tada se morate informirati dali se na toj čestici mogu graditi dva objekta , odnosno da li je predviđena gradnjA DVA OBJEKTA ,.Prema izričitoj odredbi Zakona o prostornom planiranju čl.65 akt o parcelaciji zemljišta se ne može provesti bez potvrde nadležnog organa ( urbanisti )za utvrđivanje uvjeta ure-đenja prostora , niti je fizička dioba građevinskog zemljišta ,koja nije u skladu s uvjetima uređenja prostora parcelacija ,pa se stoga ne može provesti u katastru zemljišta i u zemljišnim knjigama , a odgovarajuću odredbu sadrži i važeći Zakon o prostornom uređenju.

U presudi br. Us-2215/95 -7 od 21. veljače 1996. godine"parcelacija građevinskog zemljišta u svrhu osnivanja građevinske parcele provodi se u skladu s lokacijskom dozvolom ..

 

Morate dakle imati kopiju katastarskog plana sa česticom

U Županijskom uredu za urbanizam tražite uvjete za gradnju, i dalje sve informacije i upute dobivate u Županijskom uredu za urbanizam ., odnosno ispostavi prema mjestu stanovanja .

 

Pozdrav ! Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija