Jump to content

hrvatski odvjetnik s licencom za drugu državu


Gabrijella

Preporučene objave

Poštovani,

 

najprije želim zahvaliti kretorima ovog iznimno korisnog portala. Osobno ne znam kome bih se obratila i do sada sam bila izgubljena ne znajući što da radim. Unaprijed se ispričavam na laičkoj terminologiji, pokušat ću objasniti što jasnije.

Dakle, zanima me gdje mogu naći najboljeg hrvatskog odvjetnika, a koji ima licencu da riješi predmet u bosanskohercegovačkom gradu što se tiče trgovačkog prava.

Zanima me također postoji li praksa da odvjetnik pogleda predmet tj. papire, ugovore...(u mom primjeru cca 15 listova), dobije uvid u predmet i na temelju toga vidi postoji li mogućnost dobivanja spora i tek nakon što spor dobijemo, naplati svoj rad. Naime, u startu novca za isplatu odvjetnika nemam, ali osobno duboko vjerujem da je predmet riješiv u moju korist sa visokom naknadom (tako da bi odvjetnik nakon riješenog predmeta dobio novac), što dokazuje i dobivanje spora u identičnom primjeru mog poznanika odnosno njegove obitelji, supruge i djece.

Svakako mogu i ukratko opisati o čemu je riječ, ako to može pomoći za Vaš savjet i odgovor.

 

Iskrena hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, zanima me gdje mogu naći najboljeg hrvatskog odvjetnika, a koji ima licencu da riješi predmet u bosanskohercegovačkom gradu što se tiče trgovačkog prava.

 

Evo ovako:

"najbolji hrvatski odvjetnik" sasvim sigurno ne bi pristao na ovo sto nudite jer ako je najbolji onda ima dovoljno musterije koji placaju odmah.

Međutim, ukoliko postoje stvarno dobri izgledi da dobijete spor,a radi se o pristojnome iznosu, moze se nac odvjetnik koji bi preuzeo takav slucaj.

ALI za to sasvim sigurno necete naci hrvatskoga odvjetnika jer ti se slucaji rjesavaju na sljedeci nacin:

Taj odvjetnik iz RH kojega vi zaduzite da rjesava nesto u bosni, nazvat ce svog kolegu u BiH, ponudit mu da u njegovo ime vodi spor i za svakih npr. 1000kn koje vama naplati, plati njemu 400-600kn. Posto vi niste spremni platiti nista unaprjed, taj odvjetnik u RH nece sigurno htjet preuzeti rizik na sebe i placat kolegi u BiH bez da je siguran hoce li dobiti novac natrag.

Dakle, puno vam je pametnije otici u bosnu, naci tamo nekog odvjetnika i dogovorit se snjime.

A najpametnije bi vam bilo da pitat vaseg prijatelja koji je imao slican slucaj, kojeg je on odvjetnika imao, pa se dogovorite sa tim odvjetnikom, jer je on upoznat sa slucajem i ako zna da je takav slucaj vec dobio, bit blizi tome da preuzme i vas slucaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na žurnom odgovoru!

 

Odmah sam i sama pomislila na opciju da se obratim odvjetniku znanca, ali ej to zbog opravdanih razloga nemoguće, nije moguće da govorim o detaljima na ovom mjestu. Izabrala bih odvjetnika u BiH, ali je odabir "pravog" odvjetnika u bih gradu prevelik rizik za mene, jer je strana od koje potražujem naknadu iznimno močna na tom području i nemam vjeru da nije sve to tamo povezano;( Na žalost. Ne znam što da radim... Ako je ugovor prema kojem potražujem ugovorenu naknadu, isplatu potpisan na međunarodnom sudu, imam li pravo, mogućnost obratiti se stranom odvjetniku?

 

Ispričavam se na još jednom pitanju!

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ajde posaljite mi preko poruke malo detalja o cjelome slucaju, jer ovako vam je vrlo tesko dati odgovor, dakle zanima me:

o cemu se radi

o kojem djelu bosne govorimo

kolike svote su u pitanju itd.

 

Bez tih podataka tesko je dati vam koristan savjet.

Svakako ne vjerujem da , ukoliko nađete odvjetnika koji ce raditi za postotak, da bi vas taj isao prevariti jer bi radio na vlastitu stetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija