Jump to content

plaće i doprinosi


superplus

Preporučene objave

Zanima me šta se događa sa plaćanjem doprinosa ukoliko firma ode u blokadu a i dalje želi plaćati i doprinose i plaću? Smije li to preko banke uplatnicama na račune doprinosa i na tekuće račune radnika? Da to ne ide preko ŽR jer i ne može zbog blokade...ali ne želi zakinuti radnike?

Šta je pravno dopušteno?

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisi tko je blokirao račun. Ako na računu nema novaca onda se ništa nemože isplačivati. Inače plaće spadaju u tzv. prvi rang, tako da se minimalni dio plaće (doprinosi, porezi) može isplaćivati i pod blokadom, ako ima novaca. Mi smo prije nekih 7-8 godina imali sličnu situaciju. Imali samo novaca, ali su nas zblokirali jer nismo državi platiti neke obveze, jer je država nama bila deseterostruko više dužna, pa smo htjeli prebit jedan dio, no ostali smo u blokadi. Mi smo imali neke firme kćeri preko kojih smo onda isplaćivali pune plaće, naravno pozivi na broj prilikom uplata/isplata su se zvali na matičnu kuću, da nebi bilo da nam druga firma isplaćuje plaću. Porezi i doprinosi, kao i neto normalno se mogu i kešom uplatiti u banci ili Fini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija