Jump to content

djetetova prava i obaveze roditelja nakon 16. godine


jelkavidica

Preporučene objave

Postovani,

 

ne zivim u hrvatskoj, nikada nisam i nisam Hrvatica pa mi zato molim oprostite jer ce biti gresaka u zapisu... :-(

 

partner mi zivi u hrvatskoj, razveo se prije 4,5 godine, a nekdasnja zena je pravi bolesnik i manipulator koji manipulira kroz dijecu.

 

stariji sin je doobar decko, upoznala sam ga ali je tjekom zivota u toj zajednici usao potpuno pod njezin vpliv, pa tako stvara probleme tati gdje god moze. Ako on ne zeli dolaziti kod njega svaki drugi vikend, ona vristi da ne moze ni mlađi koji tatu obozava jer da se djeca necu razdvajati :-( a stariji se svake toliko samo sjeti i bojkotira svog tata, ne dolazim, ne odgovara na pozive telefonom da bi nakon nekog vrijemena dosao sav mazan, sladak, zatrazio lovu, bio dobar nekoliko dana i onda opet stara prica..

 

ja ne znam vise kako pomovi prijatelju(njihovom tatu) koji djecu obozava i svaki put, kad stariji napravi takvo sranje, potpuno se srusi psiholoski ...

 

ZATO ME ZANIMA: Da li je djete nakon 16 godine obavezno jod dolaziti kod roditelja svaki drugi vikend? Ili da li ima taj drugi roditelj neka prava da mu veli da ga ne zeli vise primati svaki drugi vikend pod svoj krov u takvim uvjetima iskoristavanja? kakva su u biti prava roditelja i dejeteta?

 

U tim vikendima se naime stariji ne dovuce doma i do sedam, osam ujutro. Ako mu tata bilo sta prigovori, odmah ode kod mame doma i ne vraca se. pri tome mu ona naravno dovoli izlaziti do ujutro a bivsem muzu stalno prigovara da se mu to događa jer ne zna raditi sa dijetetom. Ali meni je strasno kad vidim kako on cijelu noc ne spava jer ne zna gdje mu je sin koji ima tek 15 godina i koji svaki put kad je vani urendo izkljucuje telefon.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako postoji pravomoćna odluka o rastavi braka u kojoj su određena prava i obveza roditelja s kojim djeca ne žive,tj. uzdržavanje i posjeti,ona se mora poštovati sve do svoje eventualne izmjene koju imaju pravo tražiti sve strane. Isto kao što se može tužiti nepoštovanje odluke o plaćanju alimentacije, tako se može tužiti i zbog nepoštovanja prava oca na viđanje djece. Tuži se njihov zakonski zastupnik,tj. u ovom slučaju majka.

OT,u situaciji sam sličnoj tvojoj,i meni je jako teško gledati kako mu se svaki put lomi srce zbog bešćutnih klinaca...Mi nismo ništ uspjeli postići,osim što sad više nijedan ne dolazi već godinu dana. I sigurno nije lako kad samo nama smeta što kradu,skrivaju travu u školskoj torbi,što dolaze rano ujutro pijani...majka je očevo prigovaranje okarakterizirala kao "sputavanje njihove slobode" i "maltretiranje". Sasvim dovoljno za naše socijalce....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija