Jump to content

Udruga - prisvajanje opreme


zbuzanic

Preporučene objave

Pozdrav svima, udruga (registrirana) postoji već 3 godine i ove godine su neki od članova odlučili prisvojiti informatičku opremu u vrijednosti od par tisuća kuna sa obrazloženjem da su ju oni već svojim članarinama otplatili i da je to sada njihovo. Članarinu nisu platili za ovu godinu, te nisu ni na koji način najavili da bi uzeti tu opremu. Naravno, obzirom da se tom opremom koriste i drugi članovi koji su uredno platili članarine, te su sada oštećeni na taj način, a i sama udruga.

Posjedujem sve račune od te opreme i svi glase na udrugu i smatra da nisu imali pravo uzeti opremu bez suglasnosti udruge. Dan im je rok do kraja mjeseca da vrate opremu u vlasništvu udruge. Što da napravim ukoliko će i dalje ignorirati našu molbu da nam vrate opremu? Očajan sam jer se od mene kao predsjednika očekuje da nešto poduzmem, no te osobe mi se ne javljaju na mail, telefon, mobitel, itd.

 

Lijepi pozdrav,

 

Zvonimir Bužanić

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom na Vaše navode, da je informatička oprema kupljena na račun udruge,znači da je i vlasništvo (imovina) udruge, nitko od članova nema pravo otuđiti je (bez obzira na uplatu ili neuplatu članarine).

 

Pošaljite dopis članovima koji su otuđili imovinu,upozorite ih da u određenom vremenskom roku istu moraju vratiti ili im slijede sankcije (tužba putem suda-za otuđenje društvene imovine).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija