Jump to content

zemljište ispod zgrade pomoć


Markkk

Preporučene objave

Lijep pozdrav, ovako u kupoprodajnom ugovoru naše kuće iz SFRJ stoji da je ''društveno zemljište ispod zgrade dodijeljeno na trajno korištenje vlasniku zgrade sve dok na tom mjestu stoji zgrada''.....zemljište oko kuće je neisparcelizirano te se također vodilo kao društveno zemljište. Zanimalo bi me slijedeće:

 

1. Da li je po zakonu o vlasništvu ukidanjem prava na korištenje zemljište ispod moje kuće postalo automatski moje( po onoj zgrada+zemljište ispod zgrade=cjelina)ili ga trebam otkupiti

 

2. Nakon parcelizacije okućnice pretpostavljam da se ista mora otkupiti, zanima me da li se otkup vrši po tržišnoj cijeni ili je ona umanjena s obzirom da se o njoj brinemo od 1950. godine. Može li se tražiti neki popust ako se otkup vrši po tržišnoj cijeni?

 

3. Ako se zemljište ispod zgrade ne treba otkupiti, treba li ga ići uknjižiti kao svoje vlasništvo ili je to učinjeno automatski ukidanjem prava na korištenje društvenog zemljišta?

 

ovo je citat iz stare posjedovnice:

 

''Uknjiženo je pravo korištenja zemljišta upisanog u z.k. tijelu 1 u korist vlasnika zgrade upisane u z.k. tijelu 2 sve dok na tom mjestu postoji zgrada.''

 

Puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija