Jump to content

Direktor u doo..


purplerain

Preporučene objave

Direktor ne mora nužno biti i zaposlen u svojoj firmi,pa ukoliko nije prijavljen kao zaposlenik niti nema obvezu plaćanja doprinosa.

Zapošljava djelatnika/djelatnike, kojima obračunava doprinose i plaću.

Ako odlazi u inozemstvo mora imati nekoga tko će voditi poslovanje.Ako tvrtka aktivno ne posluje, ne mora zapošljavati ali mora slati redovita izvješća institucijama (poreznoj,statistici i dr.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je firma otvorena ali nije počela sa radom (postoji rok od dvije godine u kojemu firma mora poreznoj upravi prijaviti početak poslovanja),znači ne radi,nema prometa po žiro računu- ne mora nikoga zapošljavati, pa ni direktora.

 

Prema tome,nema zakonskog prekršaja za direktora firme koja nema prijavljen početak obavljanja djelatnosti pa shodno tome niti ne mora obračunavati i plaćati doprinose i plaću!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno ti hvala prijatelju, ovako nesto mi je i receno, ali sam citao po netu, pa me malo (bolje receno, JAKO) zbunilo, a i nije mi bas ugodno.

Da, osim sta sam povukao onaj pocetnicki kapital, nista nije bilo drugoga. Jos jedno pitanje. Da li ja moram prijavljivat i 0 (nula kuna) statistickom fondu /poreznom, unutar te 2 godine, odnosno dok nema prometa/ posla? Ovo mi je receno da moram, ali kako sad spominjes ove 2 godine, mozda i ne moram (iako nije neki posao to obavit)

 

Hvala puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, kao što rekoh, ukoliko poreznoj upravi nije prijavljen početak poslovanja nema obveze predavanja bilo kakvih izvještaja (niti poreznoj,niti statistici).Onoga momenta kada se prijavite počinje navedena obveza,bez obzira imate li prometa ili ne.Samo pazite da Vam do datuma prijave ne sjednu nikakvi novci na žiro jer ste tada u prekršaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ultra je napisao:

Ne, kao što rekoh, ukoliko poreznoj upravi nije prijavljen početak poslovanja nema obveze predavanja bilo kakvih izvještaja

 

Je li to neki novi korak da se poreznoj prijavljuje početak poslovanja? Ja sam koliko se sjećam išao u poreznu samo zato da se uključim u sustav PDV-a. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

D.O.o. može poslovati i bez ulaska u sustav PDV-a.Dakle,svakako se mora prijaviti datum početka poslovanja (putem obrasca P-PDV ukoliko ulazite u sustav ili izjavom,ukoliko ne ulazite.)

 

Poreznoj se mora dostaviti Rješenje Trgovačkog suda,Rješenje državnog zavoda za statistiku, kao što se i tijekom poslovanja moraju prijaviti sve promjene nastale u trgovačkom društvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija