Jump to content

stambeno pitanje


drumm

Preporučene objave

pozdrav svima

zanima me slijedeće, imam 2 godine rata kao dragovoljac bez potvrde da sam bio dragovoljac..kad sam mislio da sam "odradio svoje" otišao sam iz vojske. nakon par godina(1996.) sam se prijavio na GNS i ponovo ušao u sustav kao pripadnik gbr gdje sam proveo 10 godina , danas radim na drugom mjestu ali sam još uvijek DVO i mislim ostati do mirovine. ono što mene zanima je to :, da li ja mogu potražiti ( i dobiti naravno) pomoć oko riješavanja stambenog pitanja. prije mi nije trebalo pa se nisam ni informirao , al u međuvremenu su se okolnosti promjenile ( postao sam samohrani otac malodobnog dijeteta)...sad mi je potrebna svaka zakonska pogodnost da riješim problem, a ja APSOLUTNO ništa neznam o tim procedurama...

svaki savjet je dobro došao

hvala

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po osnovi braniteljskog statusa tj. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata nemate pravo na stambeno zbrinjavanje jer to pravo ostvaruju samo HRVI sa stalno utvrđenim statusom. Jedino ako idete graditi kuću oslobođeni ste plaćanja naknade za prenamjenu poljoprivrednog zemljišta (s pravnom osnovom na temelju građevinske dozvole odnosno drugog akta). Mozda da se raspitate u Upravi za stambene poslove postoji li kakva mogućnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija