Jump to content

da li je d.o.o. aktivan ako nije nikada radio?


diiva

Preporučene objave

imam registriran d.O.o. od usklađenja sa zakonom o trgovačkim društvima (1997)nije nikada radio, u stvari nikada nije radio. kad pretražujem stranice sudskog registra, ima status aktivan. zanima me da li mogu iskoristiti registriranu firmu i otvoriti račun i raditi ili to vište ne vrijedi. društveni ugovor je potpisan 1993.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rok za prijavu početka poslovanja je dvije (2)godine od datuma osnivanja d.O.o.Ukoliko niste prijavili poslovanje poreznoj upravi u tom periodu gubite mogućnost rada putem tog poduzeća (provjerite u nadležnom Trgovačkom sudu u kojemu ste izvršili registraciju-jer poduzeće ne bi smjelo biti aktivno,prema navedenim podacima).

 

Ukoliko ste se,možebitno, prijavili poreznoj tada možete pokrenuti poslovanje, ali ste također u periodu neaktivnosti bili obvezni predavati statistička i godišnja izvješća (provjerite u nadležnoj poreznoj upravi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo mene opet. nazvala sam javnog bilježnika i dobila odgovor da firma još uvijek vrijedi. prema zakonu firma je aktivna sve dok se ne ispiše iz sudskog registra. dok god postoji namjera da će firma djelovati, firma vrijedi.

eto toliko

 

neznam, nisam nigdje našta to da se firma mora aktivirati u roku od dvije godine od osnivanja. znam da se obrt mora aktivirati unutar godinu dana. možeš li mi molim te reći gdje to piše?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija