Jump to content

Etažiranje stambene zgrade


Guso

Preporučene objave

Vezano za etažiranje slijedeća situacija :

stambena zgrada se prema katasarskom izvadtku nalazi na parceli koliko su i gabariti same zgrade. U suterenu je vanjska terasa koja se naslanja na stan iz kojega ima izlaz na tu terasu. Prema katasarskom izvadku ona se nalazi izvan gabarita zgrade, tj. u parceli koja se vodi kao gradsko zemljište. Moje pitanje da li mogu tražiti i kako da se predmetna terasa uvrsti u etažiranje zgrade i pripoji stanu kao pripadajući dio. Da li Grad može odbiti ovakav zahtjev, tj. da li ima pravnog osnova za moj zahtjev. Napominjem da je 80.godina predmetna terasa napravljena zajedno sa zgradom.

 

zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o prostornom uređenju i gradnji

 

Članak 128.

 

(1) Država te jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave dužne su na zahtjev vlasnika zemljišta, odnosno građevine po tržišnoj cijeni prodati bez provedbe javnog natječaja:

 

– dio neizgrađenog zemljišta potrebnog za formiranje neizgrađene građevne čestice u skladu s detaljnim planom uređenja, ako taj dio ne prelazi 20% površine planirane građevne čestice,

 

– dio zemljišta potrebnog za formiranje izgrađene građevne čestice u skladu s detaljnim planom uređenja,

 

– zemljište koje čini građevnu česticu građevine za stalno stanovanje izgrađene bez građevne dozvole ili drugog odgovarajućeg akta, ako je građevina izgrađena u skladu s prostornim planom i ako se vlasnik građevine obveže da će ishoditi rješenje o uvjetima građenja, odnosno drugi odgovarajući akt u roku od godine dana od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora za ovo zemljište.'

 

 

Predajte zahtjev za otkup tog dijela zemljišta i pozovite se na taj članak zakona. Iako se izrjekom ne spominje vaš slučaj, mislim da je i rješavanje vašeg slučaja u duhu odredbi zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija