Jump to content

iznajmiti prostor tvrtke ...


Lecler

Preporučene objave

... koja je privremeno zatvoren zbog bolovanja

Imam komplicirano pitanje.

Lokal se vodi na tati, kćerka je imala obrt na sebi u tome lokalu. Sada je kćerka zatvorila obrt privremeno zbog bolovanja(rodila je treće dijete) i sad neće raditi 3 godine.

Da lokal ne bi stajao neiskorišteno 3 godine, a kćerka nebi smjela odjaviti obrt jer prima naknadu za bolovanje tri godine.

 

Dali je moguće iznajmiti lokal drugoj pravnoj osobi ? jer se obrt vodi još uvijek na rtoj adresi.

 

Mi nismo uzimali najamninu kćerki niti smo plaćali nikakav porez na iznajmljivanje... dali smo morali bez obzira što nismo naplaćivali najmaninu kćerki plaćati porez ?

 

Da li ćemo imati problema kod iznajmljivanja poslovnog prostora i dali ja kao fizička osoba mgu iznajmiti prostor u kojem se još uvijek vodi obrt(privremeno zatvoren zbog bolovanja)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne postoji nikakva prepreka da iznajmite poslovni prostor pravnoj osobi, bez obzira što je na istoj adresi sjedište obrta.Otiđite sa zakonskim predstavnikom pravne osobe (d.O.o.)kod javnog bilježnika, ovjerite ugovor o najmu, otiđite u poreznu upravu prijaviti dohodak od najma (ponesite ovjeren ugovor).

 

Kada kćer ponovo počne raditi,istu proceduru morate ponoviti s njom.Ugovor o najmu,porezna uprava.Ranije je porezna uprava uvažavala izjavu kojom roditelj može svoj prostor dati u najam djetetu bez naknade.Sada morate napraviti ugovor o najmu i također poreznoj prijaviti dohodak od najma.Tko će plaćati porez na najam utanačite u ugovoru; to možete biti Vi kao najmodavac ili najmoprimac-po dogovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija