Jump to content

Posjed, suposjed i ometanje posjeda?!


oltea

Preporučene objave

Pokojna majka je naslijedila svoje pokojne roditelje u 7/10 obiteljske kuce (ugovor o dozivotnom uzdrzavanju), otprilike 140m2, tri etaze, jedna kuhinja, jedna kupaonica, i u njoj je zivjela sa nasim tatom od 2001. Mama je umrla prosle godine i svoj 7/10 dio ostavila bratu i meni. Tati smo dali nas dio na dozivotno uzivanje i on u toj kuci trenutno zivi sam i uredno je prijavljen i placa komunalije.

Suvlasnici su majcina braca, troje njih svaki ima po 1/10. Svi zive u diaspori vec 30-40 godina, ali nisu bas sretni da je majka naslijedila vecinski dio, narocito brat koji je jedini sin i smatra da su roditelji trebali kucu ostaviti samo njemu.

Brinemo se da bi majcina braca mogla na neki nacin maltretirati oca ili ometati ga u uzivanju nekretnine, on je vec u godinama i bolezljiv.

Pitanje: dali suvlasnici imaju pravo da udu u suposjed i na koji nacin? Dali suvlasnistvo znaci zajednicko upravljanje nekretninom bilo u pogledu odrzavanja ili placanja komunalija, poreza etc? Sto da ucinimo sa kucom kad tata umre, a da zastitimo nas vecinski dio i pokretnine (sve u kuci i okucnici pripada mojim roditeljima).

Savjet molim. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija