Jump to content

Tko ima pravo na ceste


LABRADOR

Preporučene objave

Pokraj mog poljoprivrednog zemljišta točno na međi susjed je sagradio drvenu kućicu i pored nje je ribnjak.

To smo tolerirali, nismo se bunili.Međutim problemi su nastali kad je on na cesti koja vodi prema njegovom ribnjaku i nastavlja se prema našem poljoprivrednom zemljištu nabacio šutu i kamenje, isto tako i neke komade betona i blokove. Točnije na izlazu sa zemljišta , ne mogu okrenuti traktor jer je na cesti cijelo brdo. Moram napomenuti da je iza mog zemljišta šuma , te dalje nema puta pa to samo meni smeta. Da li je on odgovoran to maknuti , On to ne želi maknuti. Mene zanima tko je odgovoran za održavanje sporednih cesta i kome se žaliti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ceste su svrstane u nekoliko razreda prema važnosti - tipa državna cesta, županijska, lokalna. kako je to lokalna cesta vjerojatno je data na upravljanje općini, ali to možete provjeriti u županijskoj upravi za ceste. oni imaju podatke o razredu ceste za sve ceste na području njihove županije, a tako i podatke o čijoj su nadležnosti, a taj ima obvezu održavanja.

 

međutim, mislim da bi se vi ovdje trebali žaliti sanitarnoj inspekciji.

 

ali možete, susjedu zaprijetiti građevinskom inspekcijom. za objekt veći od 10 m2 treba imati građ. dozvolu, odnosno odgovarajuće akte za gradnju. on to očito nema, jer da ima vi bi kao prvi susjed trebali biti obavješteni od državnog ureda o namjeri njegove gradnje. ili neka čisti, ili dolazi građ. inspekcija a onda slijedi :ili troškovi leglizacije, ili rušenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nindy je napisao:

... mislim da bi se vi ovdje trebali žaliti sanitarnoj inspekciji.

 

Nikakva sanitarna inspekcija.

 

Za šutu na cesti je nadležno komunalno redarstvo i policija.

 

Ako ne možete mirno riješiti stvar sa susjedom, pismenu prijavu policiji i komunalnom redaru(da ne mogu međusobno prebacivati odgovornost).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa da budem iskrena, nemam pojima šta bi sanitarni inspektor trebao reći, niti želim proučavati to pdručje zakona, pošto nije usko vezano uz moju struku. ali znam, da su u dvorište razrušene vikendice mojih roditelja , koja se nalazila na okupiranom području, nakom oslobođenja, susjedi (čije vikendice nisu bile uništene) istrpavali svoje smeće. na savjet radnog kolege, bivšeg sanitarnog inspektora, nazvala sam sanitarnu inspekciju. došli su isti dan i odradili posao kako treba. susjedi su smeće maknuli odmah, a ja nisam morala putovati, niti biti furija (bila sam fina).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija