Jump to content

tuzba za alimentaciju


Biber

Preporučene objave

Pozdrav

Prosle godine u 8 mjesecu majka je dobila djecu i odredjena je alimentacija u visini od 1300 kn. Do dana kada je dobila djecu bilo je sve normalno, ucestvovali smo zajedno u troskovima oko djece iako tada kao i sada nisam bio zaposlen. Od dana kada je dobila djecu vise me nista nepita. Pocela je sa prijetnjama da necu vidjati djecu ako ne uradim ono sto ona kaze.

Dodjeljen je nadzor CZSS u trajanju od 6 mjeseci. Majka se zalila da neplacam alimentaciju i pozvani smo na razgovor. Izneo sam svoje stanje i predlozio da dajem 700kn dok se ne zaposlim. Socijalna radnica je prihvatila prijedlog ali majka ne zeli. Da napomenem kako ja imam novu obitelj gdje mi je supruga trudna i nezaposlena.

Nakon toga smo pozivani opet iz istog razloga na razgovor gdje je majka i dalje odbijala bilo kakav novac koji sam nudio. Da bi sada dobio poziv na sud gdje sam tuzen da neplacam alimentaciju i gdje majka trazi 6 mjeseci zatvora. Zanima me sta da radim jer ispada da sam zanemario djecu a nisam, sve svoje roditeljske duznosti ispunjavam, kod mene su prelezali vodene boginje, kad su bolesni vodim ih ja kod doktora, redovno se vidjamo (onako kako je sud dodjelio) posto majka ne da ni minutu vise.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija