Jump to content

Nije vratio novac


vjerujem

Preporučene objave

XX je pred 11 godina dao YY odredeni novac, medutim yy nije ga jos vratio.

 

u meduvremenu XX je poginuo, a ja sam njegov zakonski naslijednik te zelim apsolutno poduzeti nesto, kako bi YY vratio taj novac.

 

YY je pred 10 godina priznao dug, te imam ovjereno i pecaceno priznanje u kojem YY kaze da je voljan vratiti novac u roku godinu dana, ukoliko ga ne bude vratio u odredenom roku,da ce se u dugu nadodati kamate .

 

Medutim, pravnik koji je tada vodio postupak, nije nikada tuzio YY-a, vec samo slao pozive kako bi se YY pojavio u nj,uredu.(pitam se koja je svrha takvog nacina rada..)

 

A ja nisam osobno predao tom pravniku predmet, vec treca osoba, koja je tada bila moj skrbnik, posto sam ja u ono vrijeme bio maloljetan.

 

Pitao sam svog tadasnjeg skrbnika nek mi preda punomoc koju je tada on trebao potpisati tom pravniku, ili bilo koji papir da dokaze taj postupak, no on kaze da nema tu punomoc i da nema niti jedan dokumement koji dokaze da je on dao taj predmet pravniku (kakvo blesavo bice!!) jer da su se oni usmeno dogovorili. ma super, koji biser taj moj skrbnik...

 

No, znam tko je taj pravnik, ali kako dokazati njegov ne-efikasa rad, koji je meni nanio stetu? nikako, izgleda...jer ako nije tuzio, Sud nemoze imati nikakav broj predmeta..sta ne? jel postoji neki nacin da ja to doznam, sta je on u biti konkretnoga napravio?

 

PROBLEM 2: zastara

nemogu tuziti YY-a posto je proslo 10 godina od dana kad je dug trebao biti vracen meni, jer se bojim da bi mi Sud odbacio odmah tuzbu radi zastare.

 

kako da dalje postupim? jel postoji neki nacin kako bi mogao zatraziti od YY povrat duga?

mislim da ja, zakonski naslijednik XX-a, imam to pravo..ali kako?

 

hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija