Jump to content

ugovor o kupoprodaji vinograda


mikica555

Preporučene objave

Ispričavam se ako je slična tema već bila, nisam mogla detaljno pregledati teme.

Situacija je ova: Mama i njena sestra naslijedile oporučno mog pokojnog djeda. Jedan dio naslijeđenoga je i vinograd. Radi nemogućnosti obrade i raznih drugih okolnosti mama odlučuje svoj dio vinograda prodati svome bratiću koji je zemljište odmah do, namjena mu je ista dakle posađeni su trsovi.

Pitanje je kako da sročim ugovor o kupoprodaji glede samog predmeta prodaje. Naime rješenje suda kaže da će se upis provesti u zk na način da mama ima pola vinograda a teta pola, one su već dogovorile čiji red je čiji i samostalno se brinu svaka za svoj dio. Kako da sročim u ugovoru predmet prodaje: da napišem polovicu cijelog zk. tijela ili kako... Nisam imala iskustva sa tim a u knjizi iz građanskog si baš i ne nalazim neko rješenje. Da napišem da prodaje svoj suvlasnički dio ili se to podrazumijeva, da upišem površinu cijelog vinograda ili da specificiram o koja se 4 reda radi i kako. To što ne zna sama riješiti objašnjava i dugo studiranje :) ali ne bi htjela da bude problema poslije sa tetom radi pojedinosti. Molim Vas pomoć ko zna, ne bi htjela pogriješiti pa da mama i kupac poslije imaju problema...

Hvala unaprijed na pomoći i strpljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ugovor napišite - 1/2 k.č. xy, k.o. xy ...- sve kako piše u gruntovnici.

 

Neovisno od toga, mama i teta neka stave na papir što su dogovorile, ugovor koji precizira koja koristi koju polovicu parcele; npr. - parcela se dijeli uzdužno po polovini u smjeru sjever-jug, istočni dio (četiri reda vinograda) koristi nn, a zapadni dio (četiri reda) mm...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala felixx.

I moja pretpostavka je bila da bi tako trebalo koncipirati taj prvi članak ali nisam bila sigurna koliko je to ispravno sročiti na taj način, uglavnom voditi ću se Vašim savjetom budući da prijateljice koje već rade po uredima sliježu ramenima kao da kupoprodajne ugovore nisu nikada sastavljale.

Za ovaj drugi dio, ugovor između mame i tete kojim one reguliraju svoje odnose, bit će teže, posvadile su se i ne pričaju kako to već biva na lepim zagorskim bregima, upravo zato me i zanimalo kako odrediti taj predmet ugovora pa se nadam da neće biti problema s tim poslije.

Uglavnom zahvalna sam na savjetu, lijep pozdrav :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija