Jump to content

HZZO- obračun participacije nije po stvarno izvršenim postupcima!?


barcelona

Preporučene objave

Nakon 2 dana bolničkog liječenja koje je uključivalo 1 rtg slikanje i 1 vađenje krvi, dobila sam račun za participaciju (nemam dopunsko) od 2000 kn! Objašnjenje iz HZZO-a, je da se partcipacija obračunava po DTS-u, tj. isključivo ovisi o dijagnozi, a ne po stvarno učinjenim troškovima liječenja!? Znači neovisno da li spadam u lakši ili iznimno teži slučaj iste dijagnoze, i neovisno da li sam puštena na kućno liječnje ili ležim 6 tjedana u bolnici, moja participacija je uvijek ista. Ovo je očito diskriminirajuće, jer participacija nije onda nikakvo sudjelovanje u troškovima liječenja, nego isključivo taksa na dijagnozu.

Mogu li ikako pravno osporiti ovakav obračun?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

DTS je malo prekompliciran da bih ti ovdje mogao u jednom postu objasniti o čemu se radi, no čini mi se da iznos doplate od 2.000 kn nije samo zbog ove dvije navedene stvari, već ima tu još nečeg. A možeš to nazvati kak ti god paše, taksa na dijagnozu, sudjelovanje, porez na nešto.......no u svakom slučaju stvarni je trošak u tvom slučaju negdje oko 20.000 kn .........što možeš provjeriti uvidom u račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

pa problem je u tome šta na računu koji sam odbila platiti ima puno postupaka, lijekova i drugih tretmana koji na meni uoopće nisu izvršeni, iako su predviđeni po DTS-u za moju dijagnozu. Ja sam lakši slučaj te dijagnoze i umjesto 4 tjedna bolnice, MR-a, i sličnih postupaka predviđenih DTS-om, puštena sam na kućno liječenje uz minimalnu obradu. Ali svejedno mi je ispostavljen račun za sve postupke koji su predviđeni za moju dijagnozu, a ne samo za zaista izvršeno, jer Ministarstvo je donjelo takav pravilnik? I što je najgore od svega, nikakve dokumente tipa otpusno pismo, nalazi... ne mogu dobiti dok ne podmirim račun? Da li su tu može primjeniti npr. Zakon o obveznim odnosima, da na računu mora biti samo ona usluga koja mi je isporučena, a ne ona koja je predviđena famoznim DTS-om? I da li je legalno uskraćivanje dokumentacije liječenja dok se ne plati račun? Smatram da mi je oni moraju dati, a ako ja ne podmirim račun, neka dug utuže sudskim putem, jer to je ionako nešto što ja želim osporiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tvoje je razmišljanje u svakom slučaju i u svim pogledima i logički i na neki način i dijelimično pravno ispravno. No zaboravila si da se tvoj problem odnosi na zdravstveni sustav, odnosno financiranje tog sustava koji ne poznaje ove kategorije na način na koji ga poznaje propis na koji se gore pozivaš (cijena x usluga ZOO). Niti su se ti računi ikada odnosili na stvarne troškove niti će se tako skoro odnositi. Čini mi se u konačnici da budeš morala snositi trošak takav kako je obračunat .............

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija