Jump to content

U ugovoru o radu bitno drugačije stavke od prethodno dogovorenih... Hitno molim Vas!


aquarius

Preporučene objave

U čudnoj sam situaciji...

U tvrtki A bio sam zaposlen na određeno vrijeme do 31.03., s tendencijom produljenja ugovora. Krajem ožujka pronalazim novi posao u tvrtki B gdje sam trebao početi raditi od 01.04. Na konačnom dogovoru o novom poslu u tvrtki B, osim mene, bili su prisutni predsjednik uprave, izvršni direktor i direktor kadrovske. Ugovor je trebao biti sklopljen na 6 mjeseci uz 3 mjeseca probnog rada, te uz plaću cca 5.500 kn netto. Priprema za novi posao iziskivala je da svakodnevno tijekom slijedećih 6 dana dolazim na edukaciju u tvrtku B. Sjedište tvrtke B nalazi se u drugom gradu. U tvrtki A napravili smo sporazumni prekid r.o., a obzirom na flexibilno radno vrijeme, odlazio sam 6 dana na edukaciju u tvrtku B i prije isteka r.o. u tvrtki A, automobilom, 360 km dnevno. Dana 01.04. izvršni direktor tvrtke B prezentira mi ugovor o radu, na period od 3 mjeseca, te uz plaću 5.700 kn brutto. Ugovor nisam htio potpisati jer smo dogovorili nešto drugo, nije mi odobren razgovor s predsjednikom uprave, te mi je rečeno da se situacija od onog početnog razgovora promijenila te da je ovo konačno. Na sreću, vratio sam se u tvrtku A, ali na niže radno mjesto.

 

Da mi je odmah na prvom razgovoru rečeno kako će izgledati ugovor o radu, to bih odmah odbio i izbjegao bih: gubitak dotadašnjeg statusa u tvrtki A i troškove 6-dnevnog odlaženja na edukaciju.

 

Pitanje je: imam li pravo potraživati naknadu putnih troškova za edukaciju? Da li je tvrtka B prekršila zakon u ovom mojem slučaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Podnesite firmi u kojoj ste radili na temelju usmenog usgovora o radu pod određenim uvjetima 6 radnih dana i prema usmenom dogovoru prisustvovali ste pripremama -obrazovanju za radno mjesto (naziv i plaća ) . Po isteku obrazovanja ponuđen Vam je ugovor s bitno izmjenjenim uvjetuma od ugovorenih kojeg iz tih razloga i niste mogli prihvatiti , te da zahtjevate isplatu plaće za šest radnih dana i putne troškove ,s obzirom da smatrate da su jednostrano prekinuli usmeni ugovor o radu .

 

Bilo bi dobro da imate dokaz o prisustvovanju edukaciji.

 

Ukoliko se ogluše prijavite slučaj inspekciji rada .

 

Pozdrav ! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija