Jump to content

međuljudski odnosi u odvj. uredu (ljubomorni šef)


googol

Preporučene objave

Drage kolege,

 

zanimaju me vaša iskustva u međuljudskim odnosima na vašem radnom mjestu (bez navođenja imena naravno :)). Naime, kako više stječemo radnog iskustva moje iskustvo je da se počinju javljati razlike u mišljenjima i postupanjima u poslu, kako među kolegama tako i s nadređenima, pa me zanima kako to izgleda kod vas...

Jedan od mojih problema je, očito ljubomorni šef koji me počinje shvaćati kao konkurenciju iz razloga što pohađam tečajeve stranih jezika, što imam širokih pravnih interesa, pa me ignorira, odnosno profesionalno zapostavlja (ja dobijem pisanje ovrha a kolega sve zanimljive predmete).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

googol je napisao:

 

Jedan od mojih problema je, očito ljubomorni šef koji me počinje shvaćati kao konkurenciju iz razloga što pohađam tečajeve stranih jezika, što imam širokih pravnih interesa, pa me ignorira, odnosno profesionalno zapostavlja (ja dobijem pisanje ovrha a kolega sve zanimljive predmete).

 

 

Pročitao sam odmah po objavi ovo tvoje "razmišljanje" o tome da te šef shvaća kao konkurenciju jerbo pohađaš tečaj stranog jezika, i zaista sam htio ostaviti komentar koji i zaslužuje ovaj tvoj tekst, no eto nisam, ukoliko bi to napravio bilo bi to suprotno pravilima ovog foruma. Ak si shvatila (shvatio) što ti želim reći.

 

Daj nam još samo objasni što su to široki pravni interesi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam griješim li, no "ton" tvog posta zvuči jako kritizerski. Nije mi ni jasno što bi bilo protivno pravilima ovog foruma niti kakav to odgovor misliš da zaslužuje moj post. Nadam se da to ni u kom slučaju nije vrijeđanje niti obezvređivanje nečijeg svakodnevnog iskustva. Inače mi nije jasno "napadanje" raznih persona po forumu, no naravno na svijest/percepciju drugih je nemoguće utjecati, pogotovo preko foruma.

 

Što su široki pravni interesi? Pa zar se odgovor ne nameće sam po sebi? Ak ne, navodim samo nekoliko primjera - npr. pohađanje satova 3 strana jezika te želja za polaganjem ispita za sudskog tumača, želja za polaganjem javnobilježničkog ispita jednog dana, pohađanje raznih stručnih seminara/predavanja... znači gotovo sve što prelazi okvire pisanje prijedloga za ovrhu.

 

Ne znam zašto je toliko nezamislivo da bi nadređeni mogao biti, dobro možda je malo pretjerano reći ljubomoran, ali u svakom slučaju da mu je neugodno što podređeni želi VIŠE. A da nije moje brijanje potvrđuje upravo činjenica da u zadnje vrijeme dobijam (ako uopće dobijem) pisanje opomena i ovrha(i ne, to nije vezano na moju eventualnu lošu izvedbu ostalih poslova :)). Pročitaš li bilo koju knjigu (možda i jesi, ne sudim unaprijed)na temu liderstva i upravljanja bit će ti jasno da nisu svi učitelji sretni što učenik napreduje. Kako ima razno raznih ljudi tako ima i šefova (i radnika naravno) a samo sam htio na ovom postu vidjeti razna iskustva kolega koji možda imaju problema (bilo kakvih) sa svojim nadređenim.

 

Nije mi bila namjera nikoga vrijeđati ali bogme niti da budem vrijeđan, samo želim čuti vaša iskustva a ne biti predmet toga da "moja" proglašavate glupim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odlična tema, a i inače mislim da se o ovakvim stvarima treba otvorenije razgovarati... da nismo ovako bojažljivi i jadni bi nam bilo bolje...

Glede ljubomore -toga sigurno ima svugdje...ja sam imao ženskog šefa i nije bilo nekih većih problema, ali je jako posesivna kad je riječ o strankama-sačuvaj bože da ideš na kavu nakon ročišta... ponašala se ko da mi je cura hahahahahaha .. ali kužim -to je ipak posao i svaka i najmanja stranka je lova...

:smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Ariel,

 

upravo sam to i ja mislio - toliko toga slušaš o atmosferi u uredu pa sam eto pomislio da ako već ne možemo, nećemo ili kako god, javno progovoriti o tome, da eto bar možemo između sebe na ovom forumu podijeliti iskustva, bez kritiziranja, obezvređivanja i inog. Da, u pravu si - što se više radi to nam šefovi sve manje povjerenja pokazuju vezano na kontakte sa strankama, kao da živimo za to da im tu stranku otmemo!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija