Jump to content

otpis poreza pitanje


robi64

Preporučene objave

2000.g sam zatvorio obrt koji je propao i ostali su mi porezi koje nisam platio

11.05.2005.dobivam riješenje o ovrsi te mi pošto sam se zaposlio u međuvremenu u firmi ministarstvo financija sjeda na plaću tako da svaki mjesec otplaćujem razne poreze

sada je već 2009.g.i još uvijek otplaćujem nastale poreze(porez na prirez po god.prijavi,članarinu turist.zajed.pa dopr.za zdravstveno,mirovinsko itd.)

 

imam li pravo na OTPIS poreza ili barem kamata koje su velike isto kao i nastali dug za porez :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

apsolutna zastara doprinosa za mo i zo je 10 godina, a poreza 6 godina.

prvo se naplaćuju kamate, pa onda najstariji dugovi, tako da bi se trebala prvo utvrditi struktura duga, to jest koja je godina zadnja naplaćena.

možda možete zamoliti poslodavca da vam naplaćuje uvijek isti račun, npr mirovinsko, pa ako ima dugova koji su u zastari, trebate poslati zahtjev u poreznu upravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da ne otvaram novu temu.. Ta zastara važi za apsolutno sve nakon zatvaranja obrta?? nešto je djelatnik na poreznoj jednom rekao da dok on šalje opomene i pokušava napraviti ovrhu da se datum zastare stalno pomiče? da li je to istina? šta je s onim da su porezni dugovi nasljedni? Znate li šta o tome?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastara prava na naplatu poreza, kamata i troškova ovrhe počinje teći nakon isteka godine u kojoj je porezni obveznik sam utvrdio poreznu obvezu ili nakon isteka godine u kojoj je porezno tijelo utvrdilo poreznu obvezu, kamate i troškove ovrhe.

Tijek zastare prava na utvrđivanje, odnosno prava na naplatu poreza, kamata i troškova ovrhe prekida se svakom službenom radnjom poreznog tijela usmjerenom na utvrđivanje ili naplatu poreza, kamata i troškova ovrhe, koja je dostavljena na znanje poreznom obvezniku.

 

članak 22. OPZ-a odgovara na vaše drugo pitanje:

"(2) Nasljednici su dužni platiti obveze iz porezno-dužničkog odnosa do visine vrijednosti naslijeđene imovine, osim obveza po osnovi izrečenih novčanih kazni ostavitelju."

 

:namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija