Jump to content

rekonstrukcija-dogradnja i nadogradnja


FrankMartin

Preporučene objave

pozz svima

ja imam jedan problem i neznam kome seobratiti

kao sam naziv kaže tako mi piše u lokacijskoj dozvoli za što mi je to...

sada ide moj problem

ja sam napravio 1998 papire,lokacijska,građevinska i nacrt za prizemlje,kat i krov.Nad tom etažom na kojoj ja živim nisam izgradio krov kako mi piše u nacrtu nego bi ja sada htio uzidati potkrovlje do neke visine boćnih zidova na jedno 120-140 cm.u lokacijskoj dozvoli mi piše ovako:maksimalna visina građwvinw iznosi 7.0 m(mjereno od najniže kote terena do visine krovnog vijenca), i iznosi P+1 etaža,to je ono što ja imam izgraženo i za što imam papire.Komunalna naknada i doprinosi su za sve to izgrađeno plaćeni 1998 godine.e sada mene muči ono najosnovnije.dal bi ja mogao uzidati neku visinu potkrovlja a da ne ntrebam napraviti poseban i novi projekat za potkrovlje,jer mogu ja tražiti neku prenamijenu da uzidam potkrovlje do neke visine za koju ne trebaju papire jer ako moram napraviti novi projekat to će me koštati ko da pravim normalnu etažu.Ja za sve do sada to prizemlje i kat i krov kako piše u nacrtu samo što krov nisam napravio neko živim pod deku ili ploču imam uredne papire sve što se tiče uporabne dozvole i sve ostalo,to je sve rađeno po zakonu.eto ako netko mi more stručan i koji se dobro razumije neka mi odgovori ili eventualno ako treba još što pitati samo neka me pita.

pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Vi morate tražiti dozvolu za povišeno krovište .Takav zahvat se zove rekonstrukcija objekta i mora biti u skladu s urbanističkim uvjetima po novim propisima .

Vaš postojeći projekt će biti usklađen ,tj izmijenjen samo u dijelu potkrovlja.

Budući da želite graditi povišeno potkrovlje platiti ćete samo razliku komunalnog doprinosa po m3 prostora u potkrovlju .

U svakom slučaju preporučujem Vam da stupite u kontakt sa organom uprave koji izdaje lokacijske i građevinske dozvole te i od njih tražite urbanističke uvjete, a potom ovlašteni arhitekt izvršit će samo izmjenu potkrovlja .

Morate imati na umu da bez potrebnog odobrenja izlažete se velikim troškovima rušenja ili plaćanja osim razlike komunalnog doprinosa još i kaznu za bespravnu gradnju u visini od50 % iznosa komunalne naknade . :kavica::-?

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija