Jump to content

nisplaceni otkazni rok


Kementari

Preporučene objave

Radim u ugostiteljstvu gdje se svakako radi, prekovremeni sati mi nisu placeni nego se preracunavaju u slobodne tako da se dogodilo da sam radila dnevno pola satnice a ona druga polovica je isla u slobodne. Prije mjesec dana sam dobila bolju ponudu za posao, dala otkaz i odradila mjesec dana otkaznog roka. Kad sam dosla po papire moj bivsi sef mi je rekao da necu dobiti placu jer sam u minusu sa satima ali da ce mi platit mirovinsko i zdravstveno. Mene zanima da li ja ipak imam pravo na placu usprkos navodnom minusu sa satima. ( zadnji mjesec dana sam odradila skroz uz samo 3 slobodna dana, a zadnji dan sam radila 13 sati), da li je tu prekrsio kakav zakon?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

1.

Najprije morate vidjeti Ugovor o radu i uvjete u ugovoru ,broj sati u danu, tjednu ,plaća itd.

 

2.Morali ste dobiti pismeni otkaz ugovora o radu i uvjete ,tek tada bi se moglo reći da li je Poslodavac prekršio obvezu iz Ugovora ,a time i iz zakona .

 

Međutim Vi si preračunajte sate i pismenim putem zatražite pismeni obračun plaće i samu plaću ako ju niste dobili,ako Vam plaća nije isplaćena tada pismeni obračun ima svojstvo vjerodostojne isprave na temelju koje se ide u ovrhu.

 

Pozdrav! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U toj firmi sam radila 2 godine, prvu godinu dana nije vodena evidencija sati a radilo se vise nego ovu drugu godinu, tako da to nije ni iskoristeno, sto znaci da sam ja jos uvijek u debelom plusu. Da li je nastupila zastara s obzirom da se radi o 2007/08 za potrazivanje evidencije sati u tom vremenskom razdoblju, za sto on naravno nema evidenciju jer nije ni vodena. Samo da napomenem da se ovde ne radi samo o neisplacenom otkaznom roku nego o tome da neki ljudi misle da imaju pravo radit sta ih je volja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija