Jump to content

Osporavanje punomoći - HITNO


Verbeka

Preporučene objave

Poštovani pravnici,

molim za žuran savjet jer nemam puno vremena. Moj otac umire u bolnici, posljednji su mu dani. Ima glioblastom i od naoko zdravog čovjeka - otprije 3 mjeseca, danas više nije pri svijesti, leži u stacionaru u domu.

Problem - njegova ljubavnica s kojom se družio zadnjih deset godina (nije oženjen) drugi dan od kad je završio u bolnici zbog epileptičnog napadaja, dok nitko od nas još nije točno znao što mu je, dovlači javnog bilježnika u bolnicu i daje mojem ocu da potpiše punomoć na sve njegove bankovne račune. Meni, mojem bratu i sestri (koji oboje žive u Njemačkoj) nisu ni otac niti njegova ljubavnica htjeli reći o kojim se svotama radi, ali je ispalo da je dosta novca u pitanju. Otac se branio govoreći da nema novaca (ali on je to tvrdio cijeli život i škrt je do patoloških proporcija). Ta žena od tada počinje sustavno lagati i spletkariti meni o bratu, a njemu o meni želeći nas zavaditi - ŠTO JOJ JE I USPJELO. Dok nismo jučer oboje pukli i pričali o svemu tome, pomirili se i shvatili da njoj najviše odgovara ta situacija.

Moj otac bi mogao svaki tren umrijeti, a ona ostavit nas, njegovu djecu bez ičega.

ŠTO NAM JE ČINITI?

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi trebate otići hitno u bolnicu i tražiti od liječnika da Vam da pisanu potvrdu od kada je Vaš otac u stanju u kojemu ne može rasuđivati tj nije svijestan .

Sa takvom potvrdom trebali bi pokušati dobiti sudsko rješenje o zabrani raspolaganja imovinom dok se stanje ne promijeni.Kod tako teško bolesnih pacijenata da bi punomoć bila valjana mora biti odobrena od liječnika,a ne samo od bilježnika,jer bilježnik nema medicinskih stručnih znanja.

Što se tiće izraza ljubavnica kojega ste Vi upotrijebili

da li je sigurno samo ljubavnica ili moguće Vaš otac živi

deset godina u vanbračnoj zajednici.

Vanbračna se zajednica prema našim pozitivnim propisima izjednačuje sa bračnom i u tom slučaju ako nema pisane oporuke imovina se dijeli na jednake dijelove djeca i vanbračni drug.

Ako spomenuta osoba ne živi sa Vašim ocem ,tada bi mogla biti prijateljica ili ljubavnica kako Vi kažete, te ostavina bi se dijelila samo na nasljednike,a ljubavnica nije zakoniti nasljednik .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru!

Ona mu je definitivno ljubavnica jer ne žive zajedno, niti su ikada živjeli. On je prespavao kod nje dosta često, posebno zadnjih godina, ali nisu živjeli skupa. I nisu prijavljeni na istoj adresi.

Drugo, on je bio priseban kada je ona u bolnicu dovukla javnog bilježnika, ali ja nisam bila prisutna pa ne znam da li ima ikakvu potvrdu liječnika.

Tko bi mi trebao dati tu potvrdu - liječnik u bolnici gdje je bio tada, kad mu je i uspostavljena dijagnoza ili sadašnja liječnica iz stacionara u domu gdje leži?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija