Jump to content

prava invalida hvo-a


andjelko13

Preporučene objave

POštovani,pripadnik sam i invalid HVO-a, živim u Hrvatskoj i primam Hrvatsku mirovinu.60% sam vojni i 40%civilni invalid sa opcom nesposobnošću.Primam 2700 kuna mirovine što mi kao podstanaru sa nezaposlenom suprugom i dvoje malodobne djece ovdje nikako nije dovoljno za zivot.Zanima me da li itko zna imam li kakve sanse za stambeno zbrinjavanje u hrvatskoj?Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam za to ,u biti mogao bih možda i dobiti nesto samo da izvadim ratni put i ako sam se borio na podrucju hrvatske mogu ostvariti prava.Ja se jesam borio u okolici dubrovnika kao dragovoljac ali nigdje nije upisano tako da ostajem bez icega,nego cuo sam da se moze nesto postici u ministarstvu regionalnog razvoja pa me interesira je li to istina i znate li mozda koga kontaktirati.Hrvatsku volim i da se vrijeme vrati sve bi ponovio niti jedne moje kapi krvi mi nije zao ali ovo su zaista ocajnicki potezi za opstanak mene i moje obitelji;a vjerujem da nisam jedini u ovakvoj ili slicnoj situaciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

andjelko13 je napisao:

Znam za to ,u biti mogao bih možda i dobiti nesto samo da izvadim ratni put i ako sam se borio na podrucju hrvatske mogu ostvariti prava.Ja se jesam borio u okolici dubrovnika kao dragovoljac ali nigdje nije upisano tako da ostajem bez icega, ...

 

Da bi vam neka postrojba izdala opis ratnog puta za neko razdoblje Domovinskog rata morate najprije imati priznat status HB za to razdoblje, kao i utvrđenu pripadnost postrojbi HV.

Ukoliko ste se borili na teritoriju RH kao pripadnik HVO-a to će teško ići.

 

andjelko13 je napisao:

... nego cuo sam da se moze nesto postici u ministarstvu regionalnog razvoja pa me interesira je li to istina i znate li mozda koga kontaktirati.

 

Probajte ovdje:

http://www.mrrsvg.hr/default.aspx?id=52

Ili ovdje:

http://www.apn.hr/index.php?id=27

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Žao mi je neko vrijeme sam bio odsutan pa nisam mogao prije odgovoriti,nemam PTSP,niti sam išao na te preglede,jer tek onda nebih mogao nista,pa cak ni voziti.Gdje se mogu informirati za otkup takvog zemljišta da li to sve može u ministarstvu regionalnog razvoja?Nama je svejedno gdje živimo samo da je nase i imamo svoj krov nad glavom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija