Jump to content

tražim informacije u svezi "međunarodne" rastave braka


luciana

Preporučene objave

Bila sam udata za grčkog državljana. Prije više od tri godine, vratila sam se u Hrvatsku i podnijela zahtjev za rastavom braka na općinskom sudu u gradu kojem živim. Moj mi je odvjetnik tada objasnio kako ide ta procedura kada je tuženik iz neke druge države. Navodno, tuženika o svemu obavještava sud koji diplomatskom poštom šalje na grčko ministarstvo pravosuđa. To mi je bilo razumljivo, upoznata sam s diplomatskom poštom.

No, međutim, nakon više od tri godine, koliko se vodila brakorazvodna parnica, dobila sam pravnomoćnu presudu i službeno sam rastavljena,.... ALI SAMO U HRVATSKOJ!!!!!!!

 

 

U Grčkoj moj brak još traje. Da bi hrvatska presuda bila važeća i u Grčkoj, njihovo mi pravosuđe traži dokumente i dokaze koje ja nemam ili jednostavno ne postoje!

 

Dakle, za cijeli ovaj proces koji se vodio protiv grčkog državljana, Grčka, ni njeni službeni organi, nije bila obavještena. Mom su bivšem suprugu svi pozivi na ročišta i ostalo, poslali običnom klasičnom poštom na kućnu adresu.

 

Da li se itko razumije na međunarodno pravo da mi onda objasni gdje je nastao kiks i kako je to moguće? Zar ne bi trebao konačno moj sud poslat na Grčko ministarstvo službeni dokument koji će biti važeći i u Grčkoj????!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E, pa to je to što mene muči. Meni je rečeno da on sve dobiva iz Hrvatske putem diplomatske pošte preko ministarstva. Dakle, naše ministarsvo pravosuđa to posredstvom grčke ambasade šalje na grčko ministarstvo pravosuđa, i bla, bla... kako dalje ga obavještavaju. Ja sam tek prije mjesec dana tek saznala da ništa nije išlo preko ministarstva, nego je mom supružniku u ovoj hrvatskoj parnici dodijeljena jedna zastupnica-odvjetnica, koja je u njegovo ime o svemu odlučivala, pa tako i presudu mu slala i poslala običnom, klasičnom poštom, iako preporučeno, na njegovu kućnu adresu. Naravno, moj "dragi" bivši mužić tu poštu nije preuzeo (namjerno?) i ta se ista vratila toj advokatici, te je ona u njegovo ime odlučila da on izbjegava bilo kakvu odgovornost, suglasno s tim nije se ni žalio na presudu, i s tim je donijeta odluka da je presuda postala pravnomočna. Moj je bivši suprug jedino primio tužbu, koja mu je poslana prije tri godine, na isti način, dakle preporučeno, i tu mu je pošiljku poštar doslovno zaljepio na vrata!!!!!!

 

Presudu nikad nije primio, on osobno nikad!!!

 

Zašto?

 

Zašto o tome grčko monistarstvo nema pojma?????????????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija