Jump to content

Privođenje radi neuručenja poziva?


Smjeska

Preporučene objave

Možda bude moja tema prebačena u obiteljski forum, ali moje pitanje je čisto vezano uz praksu suda....

Protiv oca djeteta je podignuta kaznena prijava, slan je poziv već na 2 adrese, s tim da naravno on živi na 1. adresi kud je poziv poslan. Na ročištu mi sutkinja veli da su se oba poziva vratila sa objašnjenjem "odselio", što nije istina. Pismeno su prije 10 dana zatražili od mupa potvrdu o prijavljenom prebivalištu istog....na moje pitanje sutkinji da li bude ponovno slala poziv na tu adresu koju ima na osobnoj isk., izjavila je da vjerojatno bude odredila privođenje budući nije prvi puta želio primiti poziv.

Mene sad zanima, kako nekog i mogu privesti ako nitko ne želi otvoriti vrata stana?

Napominjem da je sa istim upoznata i djelatnica czss koja dolazi na susrete djeteta sa ocem i koja ga je upozorila da obavezno podigne poziv što on naravno nije. Ne znam i kako netko nema srama tako lagat u oči i tvrditi "pa nisam dobio ništa od pošte" ili "nisam dobio nikakav žuti papirić u sandučić".....što je već klasika kod istog

 

Hvala na odgovorima :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam dobro shvatio, protiv oca se vodi kazneni postupak na sudu! Sud salje poziv istome no on ga ne prihvaca tj. vraca se sa objasnjenjem da je odselio. Sud je dobio pravu adresu od mupa i salje ponovno odnosno adresa je ista na koju je slao pa se vracalo sa "odselio"..

 

Uglavnom, to vam ide ovako, ako ne primi jednom, drugi put, najcesce se salje sudskim dostavljacem koji mu pribije na vrata poziv. Ne odazove li se tom pozivu sudac zakazuje novo rociste i moze odrediti da se stranku privede na rociste. To vam je to.

 

E sad, ako je sud slao na neku adresu koju je on u medjuvremenu (od podizanja kaznene prijave do pokretanja kaznenog postupka pri sudu promijenio), vas bivsi suprug nije vidovit da zna da li je od prijave do podizanja optuznog prijedloga i dolaska stvari na sud stvarno nesto i pokrenuto i na sudu je da ga pronadje (preko mupa). U tom slucaju vas suprug se ne moze okvalificirati kao osoba koja nesto izbjegava jer nije niti prijavljen na toj adresi. Tek za vrijeme postupka pred sudom, isti je duzan sudu dostaviti podatke o promjeni adrese sto ako ne ucini je i kaznjivo.

 

I da, nije na vama da odredjujete da li vas suprug laze ili ne, to je posao suda i savjetujem vam da se u taj dio postupka ne pletete. Sud ima dostavnice koje se lako kompariraju sa podacima o promjenama prebivalista i ako se pokaze da je u to vrijeme kada je nesto dostavljano bio prijavljen na istoj adresi na koju je slano, neka objasni sam zasto nije primio ili ako je pribijeno od strane dostavljaca zasto se nije odazvao.Njegove price da nije nista primio sud moze jos prozvakati jednom, no ako je to sablona i sud nije blesav, znaju o cemu se radi, tako da opet, nemajte straha, sve ce doci na svoje... Iz svega sto govorite ocituje se vasa zelja da se supruga privede pravdi i sto prije kazni, no zapamtite, kaznjava sud, a ne vi te zelite li da sud ne stekne dojam da ste toliko zainteresirani da se supruga osudi i posumnja u vjerodostojnost vaseg iskaza, pusite da stvari idu svojim tokom, sve ce doci na svoje.

 

Isto tako niti vi niti djelatnica czss niste sudski dostavljaci ili osobe ovlastene da vaseg supruga obavjestavate o rocistima na sudu. On vasu obavijest moze primiti u dobroj vjeri no covjeka da pristupi na sud moze jedino prisiliti sam sud, pozivima kojima se moze dobrovoljno odazvati ili pak privodjenjem ako pozive izbjegava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Klupe, hvala na odgovoru....

 

Samo sam tražila odgovor na pitanje, tj. kakva je situacija u praksi..Mislim da i zbog toga postoji legalis.

 

Ne želim uopće polemizirati oko tvrdnje da bi ja najradije kaznila oca svog djeteta i sl., niti ste vi tu da sudite meni ili njemu nepoznavajući situaciju.

Iznijela sam činjenice koje su točne, a vjerujem da ima mnogo takvih (čast iznimkama) koji izbjegavaju primitak poziva. I ne, nije promijenio adresu.....da nisam 100% sigurna u to, ne bi to tvrdila.

 

Samo me zanimalo kakav je praksa sudova, ništa više.

 

Sud i ostale institucije budu nadam se napravile svoj posao.

Ja niti se žeim niti mogu miješati u nečiji posao.

 

 

Pozdrav :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija