Jump to content

otakz ugovora


silvia

Preporučene objave

Poštovana !

 

Naknadu s biroa imaju pravo one osobe koje su ostale bez posla ne svojom krivnjom, u slučaju poslovno uvjetovanog otkaza .

 

Radi ne dolaska na posao tri uzastopna dana bez opravdanja dobiva se izvanredan otkaz ugovora o radu i u tom slučaju nema naknade s biroa .

 

Vaš dečko može tražiti sporazumni prestanak ugovora o radu,i u sporazumu zahtjevati otpremninu ako je zaposlen kod istog poslodavca duže od dvije godine .

U slučaju sporazumnog pre kida ugovora o radu radnik nema pravo na naknadu s biroa.

 

Vašem dečku još preostaje da zamoli poslodavca da mu popravi uvjete rada ,i da ako to nije do sada učinio isplati prekobvremeni rad .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

2000 godine okršila sam se o obiteljski zakon član. 118 i kažnjena po član. 362 istog zakona radi čega se primjenom član. 31 zakona o prekršaju kažnjena s novčanom kaznom od 2500 kn. Da li imam pravo na rehabilitaciu po član. 9 Kaznenog zakona RH. Imam li pravo nakon proteklog određenog vremena i pod uvjetima koji su određeni zakonom smatrati se osobom koja nije počinila kazneno djelo, a moje pravo i sloboda ne bi se smjele razlikovati od prava i slobode osobe koje nisu počinile kazneno djelo. Napominjem da radim u javnim službama. Da li mogu dobiti otkaz zbog prekršaja tog zakona nakon 8 godina. Od tada nisam prekršila zakon niti bila kažnjavana. Molim Vas da mi pomognete u ovom slučaju.Molim Vas da mi objasnite pojam rehabilitacije po posebnom zakonu iz članka 106 Narodne Novine-službeni list RH broj 87,stranica 15, izdanog 25. srpnja 2007. godine.Da li mogu zbog tog prekršaja prije 9 godina dobiti otkaz u školi gdje radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija