Jump to content

isplata plaća kada je firma u blokadi


anouchka

Preporučene objave

Poštovanje! Upravo sam dala izvanredni zahtjev za prekid radnog odnosa u firmi koja me zaposlila u trenutku kada je već bila u blokadi (mene i još nekoliko novih zaposlenika).

Ponudili su mi da promijenim zahtjev za prekid radnog odnosa u "sporazumni", pod krinkom bržeg rješavanja papirologije. Pošto imam manje od tri mjeseca radnog staža, mislim da time ne dobijam ništa (burzu), ali sam čula da u ovakvom slučaju imam pravo tražiti isplatu plaće sve dok ne nađem novi posao (dakle moje dvije zarađene plaće i sve mjesece dok tražim novi posao).

To je informacija iz sindikalne pravne službe, da li netko zna nešto više o tome? da li gubim ako potpišem sporazumni otkaz? da li mi je zakonom zagarantirano ću uopće ikada dobiti barem te 2 plaće?

 

Unaprijed zahvaljujem svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok, zovem se Ivan, imam isti slučaj kao Ti. Poslodavac me je dugo zavlačio sa plaćama, pod izgovorom da nešto sa mojim obračunima nije u redu nije mi isplaćivao plaću, nije htio plaćati tzv. čekanje, zatim me htio prisiliti da sam plaćam prijavu, na kraju je zapelo sa doprinosima. Kad sam mu rekao da to sve on plaća na kraju mi je htio dati otkaz i sam ga potpisati kao što je sam potpisao ugovor o radu umjesto mene. Čak mi je i doznake sa bolovanja podrapao umjesto da ih odnese knjigovođi. Jedino što možeš je uzeti obračunske liste neisplaćenih plaća i preko odvjetnika prosljediti na ovrhu. Dat ćeš svoj broj tekućeg raćuna i kad otkriju njegov tekući račun ili ako mu što sjedne na račun bit će automatski prebačeno na Tvoj račun. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija