Jump to content

Nedopuštena osnova ( causa finalis)


Bogišić

Preporučene objave

Molim stručnu pomoć.

Prvostupanjskom presudom dobio sam spor u predmetu tužbe nužnih nasljednika, jer sam imao i imam Ugovopro o doživotnom uzdržavanju sa sada pokojnim primateljem uzdržavanja. Nužni sasljednici žalili su se Županijskom sudu, koji je prvostupanjsku presudu ukinuo i predmet vratio ponovo prvostupanjskom sudu, s razlogom, da se ispita dali je taj ugovor bilo potrebno sačiniti, iako su svi uvjeti iz njega bili poštivani,jer se protivna strana žalila na okolnost da primatelj uzdržavanja nije imao potrebe sačiniti takav ugovor, te ga smatraju nemoralnim. Može li Ugovor o doživotnom uzdržavanju biti nemoralan, ako je poštivan 12 godina i ako se primatelj uzdržavanja nikada na ništa nije žalio. Žalitelji tvrde da je primatelj uzdržavanja dobivao i od njih pomoć, pa je time taj ugovor nemoralno potpisan. Što misli struka o ovomu, te dali je moguće, da je ograničeno pravo primatelja uzdržavanja da raspolaže svojom imovinom, i za to dobiva za uzvrat ono što je ugovorom precizirano i poštivano. Hvala na stručnom odgovoru. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće da nisam u pravu, ali sumnjam. Naime pošto na moje gore postavljeno pitanje nije nitko odgovorio, a molio sam saamo stručne odgovore, izgleda mi da svi mi na LEGALISU samo amaterski piskaramo, a da stvarni stručnjaci, koji bi mogli kada bi htjeli, na naša pitanja ne odgovaraju. Valjda bi željeli da dođemo u njihove urede, te da pravna savjete platimo po tarifi. Ako je to tako, kakva je svrha naših piskaranja.

Na koncu uljudno pozdravlajam sve vas koji ste registrirani na LEGALISU, ali ja se više neću javljati. Bog i pozdrav svima. Ne zanosite se da će te ovdje dobiti STRUČNI odgovor, već samo razmišljanja amatera, kao što sam i ja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani, ne gubite nadu, znate kako kazu, "strpljen, spasen". Mozda je strucnjak za vas problem na putu i odgovorit ce vam koliko u nedjelju navecer.

I hvala na lijepim pozdravima, svi smo mi forumasi strucnjaci u nekim nasim vlastitim segmentima, a amateri smo u drugima. No, prosli smo kroz razna iskustva pa smo nesto i naucili. A jos smo i plemeniti i dobronamjerni pa zelimo drugima pristediti neugodnosti kroz koje smo sami prosli te pomoci koliko znamo i mozemo. Vec i sam osjecaj spoznaje da nismo sami u nasoj nevolji, pomaze. Barem je meni puno pomogao i na tome sam Legalisu i svim forumasima duboko zahvalna.

Lijepi pozdrav i puno srece na sudu. Kad se sve zavrsi sigurno cete nam svima moci pojasniti kako je pravda objasnila moralnost postupaka u vasem slucaju, meni se cini da je za sada skroz na vasoj strani pa se nadam da ce tako i ostati. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija