Jump to content

uvjerenje za uporabu


nanena

Preporučene objave

Imam kuću na Krku ( općina KRK ), s građevinskom dozvolom izdanom u srpnju, 2007. Prema tome ne trebam uporabnu dozvolu, već uvjernje za uporabu. E , sada tu nastaje problem, što trebam priložiti za izdavanje.

Prema zagrebačkim uputama i uputama koje sam našla na internetu , a potpisnik je ministrica, piše da trebam priložiti pravomoćnu građevinsku dozvolu, da se ne vodi nikakav postupak i vlasnički list, te izvod iz katastra, te uplatu na 800 kn.

 

Međutim na zahtjevu grada Krka, piše da trebam i geodetski eleborat ( situaciju ) od ovlaštenog geodeta. Sada smo paltili taj prvi dio eleborata ( 4000 kn ), a nakon izdavanja uvjerenja trebamo još nešto od njega ( za upis u gruntovnicu ) što košta 2000 kn.

Na upit kako to da za Zagreb važi jedno, a za Krk drugo dobila sam odgovor da to ovisi o lokalnoj samoupravi.

 

Pitanje ako se u uputama za izdavnje uvjerenja navodi da provjeru građevine izvode službene osobe izaslkom na teren, a tražitelj uvjerenja ne treba prilagati geodetske siutaocije i sl. a u Gradu KArku se to službeno traži, što je zašravo točno i što treba učiniti ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za izdavanje rješenja o uporabi svagdje treba geodetsku situaciju stvarnog stanja, pa i u zagrebu. možda negdje snimak izvedenog stanja može zamijeniti geodetski elaborat za upis građevine, možda negdje vlasnički list s upisanom građevinom, ali upisana građevina u vlasničkom listu znači da je geodeta već izmjerio vašu kuću i napravio gedetski ealborat za njezin upis i da je elaborat već proveden. u osnovi svugdje je isto: treba geodetski snimak vaše kuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija