Jump to content

Molim pomoc hitno


neno123

Preporučene objave

Jucer sam dosao na posao iako sam imam otvoreno bolovanje ali posto nema tko raditi dosao sam,nakon nekog vremena vrjedanja sa strane voditeljice u smjeni,pitala me da li sam pio,popiso sam tri pive van posla,te sam joj rekao da dajem otkaz a ona je u meduvremenu zvala djelatnika unutarnjeg osiguranja ,koji nemaju nikakve licence,te mi je dao puhati drager kupljen u apoteci,gdje je pokazalo 1.5 ,ja nisam htio potpisati otkaz iako sam reka da dajem otkaz bilo je samo usmeno.obzirom da za moj posao koristim skalper koji nije bio vlasnistvo firme vec sam ga ja kupio,kada sam izasao iz firme zatrazio sam djelatnika da mi ga vratti te kako se natezao jer mi ga nije htio vratiti porezao mi je ruku i nazvao policiju da sam se htio ubiti ,nisam cekao policiju ali sam se javio u svoju pol.postaju gdje sam izjavio da nitko nije kriv ,pregledala me hitna i ustanovili da se nisam htio ubiti.Interesira me obzirom da nisam potpisao otkaz iako su me natjeravali ja sam rekao da necu,oni pisati ce ti u radnoj knjizici da si bio pijan a dosao raditi na bolivanju.Mogu li mi dati otkaz ugovor o radu je na neodredeno obzirom da ja nisam nista potpisao i da djelatnik osiguranja je tako postupio izvan firme.,Snimao me i mobitelom da pokaze da sam pijan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

temeljem zakona o radu, radnik na bolovanju ne može dobiti otkaz. ništa niste potpisli. ako ga slučajno dobijete uputite prigovor poslodavcu, a nakon toga obratite se sudu radi zaštite svojih prava. uključite se u sindikat i utvrdite tko će platiti troškove u slučaju gubitka spora (izvedite to lukavo). tražite mjeru zadržavanja na radu do završetka spora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravednik, a di to piše u ZOR-u da radnik za vrijeme bolovanja ne može dobiti otkaz? MOŽE i takav otkaz nikako nije nezakonit,ne mogu određene kategorije radnika npr.:ne mogu radnici koji koriste bolovanje zbog ozljede na radu ili prof. bolesti-što,pretpostavljam, ovde nije slučaj.

Znači otkaz može dobiti bolovanje nije zapreka,druga je stvar što mu otkazni rok(ako se radi o redovitom otkazu) za vrijeme bolovanja ne teče.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija