Jump to content

Što kada se kazna za prometni prekršaj ne može platiti? HITNO JAKO!!!


marija32956

Preporučene objave

Ovako...

 

Dobila sam prekšajni nalog za počinjeni prometni prekršaj po članku 43.stavak 2 te članak 293. stavak 2. Prilikom prekršaja tj. na taj dan, osoba zbog koje ova kazna ima i članak 293. nije uopće "izgledala" niti pokazivala bilo kakve indikacije da ima lakše tjelesne ozljede, ja sam bila u šoku, ona nije...ali bla, bla...otišao kod doktora i njemu super. Kazna mi je 1500 kn + 700 kn troškova zbog očevida. Nemam od kuda platiti kaznu, studentica sam, ne radim...a roditelji koji me uzdržavaju žive od očeve male mirovine. Što da napravim? Da pišem žalbu i kažem da ne mogu paltiti kaznu i troškove, predložim dobrotvorni rad ili što?

 

Još nešto...što se tiče troškova očevida u nalogu piše da se podnose na temelju članka 138.stavak 1 i 139. stavak 1. išla sam pogledati u narodne Novine i ti članci ne govore o troškovima očevida...Da li se troškovi trebaju platiti (iako nemam kako) ako se u nalogu ne podudaraju s člancima iz prometnog zakona, na temelju kojih su izrečeni??

 

HITNO MI JE...da ako treba, stignem napisti žalbu i btw. što napisati u njoj?

 

HVALA!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Citiraju se Zakon o sigurnosti prometa na cestama i Prekršajni zakon.

 

Pišite prigovor, navedite svoju lošu materijalnu situaciju i priložite dokumentaciju kojom dokazujete tu tvrdnju. Sud može djelomično umanjiti kaznu. Ne očekujte opomenu nakon prometne nesreće i povrijeđenom osobom.

 

Upravljanje motornim vozilima nosi određenu dozu rizika. Ukoliko nemate materijalnih sredstava, a još pritom loše manevrirate vozilima, bolje da ne sjedate za volan.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija