Jump to content

stara ventilacija za lokal - zajednicki dio zgrade?


aaiirr

Preporučene objave

U nasoj zgradi za potrebe jednog ugostiteljskog lokala u prizemlju je krajem 80-ih (prije vise od 20 godina) izgradjen ventilacijski sustav. Ventilacijski sustav je provucen kroz svjetlik zgrade i zavrsava na krovu zgrade.

 

Zgrada (izgradjena 1895.) je bila nekadasnje drustveno vlasnistvo, a sad su stanovi privatni, a poslovni prostori pod upravom grada.

 

Ugostiteljski obrt, koji je djelovao u lokalu, je prije 10 godina prestao koristiti taj sustav. U medjuvremenu je obrt prestao s radom, a u postupku je useljenje novog zakupca.

 

No zastarjeli ventilacijski sustav je i dalje ostao. Stoga smo trazili od grada da ga ukloni, buduci da je postavljen i sluzio njegovom lokalu, a predstavlja smetnju u odrzavanju zgrade. No grad nam je odgovorio, nakon sto je poslao ljude na teren: da temeljem članka 3. Uredbe o održavanju zgrada dimnjaci i ventilacijski kanali pripadaju zajednickim dijelovima zgrade, čiji se popravak i održavanje financira zajedničkim sredstvima iz pričuve. Grad predlaze da troskove uklanjanja sustava, koje je on izracunao na 28000 kn, platimo iz pricuve.

 

Tumaci li grad ispravno uredbu? Ima li neki drugi propis na koji bi se mogli pozvati da primoramo grad da ukloni tu ventilaciju (tj. tu zeljeznu konstrukciju)? Znaci li to da ako ju ne uklonimo da smo ju duzni i odrzavati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija