Jump to content

Likvidacija OPG-a


Juris

Preporučene objave

Vrlo zanimljiva situacija! Imao sam prometnu nesreću i već sam preko godinu dana na bolovanju. Sada me porezna uprava stišće da ne mogu više tako jer OPG posluje sa minimalnim prometom. Poreznici kažu da bi trebao godišnje imati minimalno 80.000 kn dobiti i da bi to bilo ok. U suprotnom likvidacija! S jedne strane dolazi mi kontrola HZZO-a da vidi je li radim, a s druge strane me tjeraju da radim.

Pošto sam u PDV-u i OPG na toj osnovi plaćam doprinose i ostvarujem prava iz zdravstvenog i mirovinskog. Dugovanja nemam nikakvih. Što se dešava, kada izađem iz PDV-a gubim automatski pravo na bolovanje, i sva ostala prava, a s druge strane liječenje nije završeno i uredno mi produžuju bolovanje!!! Što mi je činiti?

Imam naznaku partnerstva sa stranim investitorima ali to je još na vrbi svirala, a do tada....

Hvala!

:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poprilično mi je nevjerojatna "izjava" porezne uprave da morate poslovati sa minimalno 80.000 kn i to ne dobiti (dobit imaju samo trgovačka društva i obrti-obveznici poreza na dohodak), već dohotka.

Vama nitko ne može uvjetovati koliki dohodak morate ostvariti da bi ste "smjeli" poslovati.Dakle, ne samo da ne morate imati navedeni dohodak, nego možete (ukoliko je loše poslovanje),ostvariti i gubitak.Kao drugo,porezna uprava ne likvidira OPG.Ukoliko želite brisanje iz Registra OPG-a,radite ga sami u Uredu državne uprave Vašeg mjesta.

 

I naravno, izlazak iz sustava PDV-a nema baš nikakve veze sa Vašim pravom na bolovanje te pravom na mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija