Jump to content

stručno mišljenje centra o završenom postupku posredovanja


ivana77

Preporučene objave

U sklopu obrade tima za brak i obitelj pri razvodu braka djelatnici czss idu u izvid stambenih prostora osoba koje su predlagatelji da dijete bude povjereno njima na zajednicki zivot. Razlog zbog kojeg nisu otisli moze biti cisto prakticne naravi, dakle, lijenost. Pitanje je sada na vama zbog cega smatrate da je to vazan propust. Ako su uvijeti u tom stanu zadovoljavajuci onda inzistiranje na izvidu nema smisla jer nece nista promijeniti osim sto te iste (mozda lijene) djelatnice mozete natjerati da rade posao koji im se (mozda) ne radi, pa samo sebe stavljate u nepovoljnu poziciju. Jedino u slucaju da su uvjeti losi i da imate cvrsta saznanja o tome (dotrajao i zapusten stan, vlaga, lose rjeseno grijanje ili njegovo nepostojanje, nedostatak tople vode, nedostatak nekih esencijalnih stvari) inzistiranje na izvidu ima smisla jer moze imati odredjenu tezinu pri donosenju odluke s kime ce dijete nastaviti zivjeti u smislu prijedloga samog CZSS. Sud ionako nije vezan prijedlogom centra, ali ako su uvjeti stanovanja losi i bez obzira na misljenje centra koje moze biti da dijete nastavi zivjeti s majkom mozete se na Sudu pozivati na njihov izvid koji nisu uzeli u obzir pri izradi prijedloga te tako aludirati na pristranost centra odnosno stavljanje interesa i zahtjeva majke prije interesa djeteta (u cijem bi interesu trebalo biti da zivi u adekvatnom, sto boljem prostoru).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa gledajte, ako su oba roditelja dovoljno razumna i ne zabadaju si nozeve u ledja onda nema razloga da se u detalje sve preispituje. Isto tako vas u CZSS pitaju gdje ste zaposleni i kolika su primanja. Ako nema nekih razloga za sumnju u vas iskas (nelogicnosti, nedosljednosti...) ili ako tu sumnju ne iskaze drugi roditelj, czss nece potrazivati od nadleznih institucija podatke o istome. Tako i sto se tice mjesta stanovanja. Ako ste iskazali da zivite u stanu sa x soba, uredjenom, opremljenom itd, a druga strana to nije osporila czss moze odluciti ne otici na provjeru uvjeta. Sve to u cilju efikasnosti i brzine rjesavanja predmeta. Puno stvari sacinjava misljenje vezano za dobrobit djeteta i odluku s kime bi trebalo nastaviti zivjeti. Ako nema potrebe za to nece se preispitivati bas svaka stvar jer bi se na to utrosilo jako puno vremena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala.Gospođa se boji da zbog propusta djelatnica ne izgubi dijete jer sud uglavnom uvažava mišljenje CZSS?!A kako one mogu predložiti da majka dobije skrbništvo kada nisu preispitale uvjete u kojima djete živi?Meni je to čudno, a u stručnom mišljenju je navedeno gdje suprug živi, kakva je kuća......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Većina djelatnica CZSS-a, osim časnih izuzetaka, bavi se telepatijom te su time njihove sposobnosti daleko veće od prosječnog čovjeka pa one nemaju potrebe maknuti se iz svojih kancelarija.

Malo šale nije naodmet, inače skrbništvo vam je uvijek zajedničko tako da djetetova majka može očekivati povjeravanje djeteta na zajednički život, a roditelj s kojim dijete ne živi odredit će mu se "susreti i druženja" jer je to prije svega djetetovo pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija