Jump to content

Problem sa uvozom mobitela, trebam pomoc ASAP


Apocalypso

Preporučene objave

Bok,

 

Siutacija je otprilike ovakva: Naime ima relativno popularan web portal o smartmobitelima, symbian-freak.com (nije reklama) i obzirom da mi je traffic respektabilan Nokia je nasla neki interes u tome da mi šalje nove mobitele na testiranje i review.

 

Mobitele šalju DHL-om na period od 2-3 tjedna i onda opet DHL-om ide natrag s tim sto su oni snose sve troškove, slanje, vračanje te carinu eventualnu ali problem je u tome šta svaki put u DHL-u dobije drugu priču šta naravno ovisi o agent koji preuzme moj slučaj ili možda o cariniku više nisam siguran ni ja.

 

Da konkretiziram, iz UK su mi poslali Nokiu N97 i juče' su me zvali iz DHL-a, neljubazna teta i kao ja to ne mogu uvesti nikako ni privremeno ni normalno jer kao nemam ni firmu ni obrt mada mi frend koji studira pravo kaze da jedan mobitel ne bi trebao biti problem, tj. Jedan komad bi se trebao moci ocariniti bez problema?

 

Šta da napravim? Da možda tražim nove papire i uvezem to na frendovu firmu?

 

Any help is more than welcome.

 

10X in advance

 

Teo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav

 

Evo samo djelomican pomoc, jedna opcija bi bila da se mobitel vrati i da ga oni pošalju kao poklon (gift) ili evewntualno to nakndno pošalju a što se tice mobitela tj svih aparata koji koirste radijsku frekvenciju kada ide preko firme pa potrebna je izjava o sukladnosti...(nisam siguran da li se to mora ikada je u pitanju samo jedan mob ali pitaš čovjeka u agenciji za telekomunikacije

Više si pogledaj na

http://www.telekom.hr/Default.aspx?sec=38

http://narodne-novine.nn.hr/CLANCI/SLUZBENI/2008_10_112_3262.HTML

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Thanks na odgovoru, rijesia' sam problem, kontaktira agenciju za telekomunikacije i otklonio sve nedoumice.

 

Uvidom u bazu podataka o izdanim odobrenjima utvrdili smo da je za predmetnu opremu izdano odobrenje za uvoz i stavljanje na tržište, što je i objavljeno, te se kao takva sukladno odredbi iz članka 12. stavka 1. Pravilnika o radijskoj opremi i telekomunikacijskoj terminalnoj opremi (NN 112/2008) može uvoziti slobodno bez pribavljanja odobrenja naše Agencije kad se uvozi za vlastite potrebe.

 

Eto, možda nekome pomogne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija