Jump to content

prodaja d.o.o.


anonimno

Preporučene objave

Stovani,

 

planiram kupiti d.O.o. Nakon sto potpisemo i solemniziramo ugovor o prijenosu vlasnickih udjela, zanima me zna li netko od vas predvidjeti troskove koji me sljeduju, s obzirom da bih htio promijeniti ime, zig, djelatnosti, direktora itd. U nacelu htio bih izmjeniti sve bitne stavke osim sjedista. Osim toga morat cu i nadoplatiti tisucu kn za temeljni kapital jer je postojeci 19 tisuca kn.

 

Znam da cu morati sastaviti novu Izjavu o osnivanju, izmjeniti statut i sve to ovjeriti kod javnog biljeznika, no zanima me kakve me onda jos sve procedure cekaju i koliko ce sve to u konacnici kostati?

I koliko se uopce isplati potrositi za takvu tvrtku, da na kraju ipak ispadne jeftinije od osnivanja nove? U tom smislu, koliki je trenutacno propisan minimalni osnivacki ulog?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerovatno postoji neki jako dobar razlog zašto "kupujete" taj d.O.o.

Trošak javnog bilježnika ako je bio 1 član društva i 1 član uprave, koji se mjenjaju sa samo 1 novi član društva i uprave je oko 2.500,00 kn. Imate i troškove sudskih pristojbi i Narodnih novina - cca 800,00 kn.

Sve vam te papire može sastaviti javni bilježnik. Ako osnivate novo društvo jb. trošak vam je 1.900,00 kn, a trošak sudskih pristojbi i Narodnih novina je 1.200,00 kn.

Dakle nije velika razlika a imate veliki rizik u što se upuštate ako ne utvrdite jako dobro financijsko stanje i poslovanje postojećeg društva. Da li je uopće moguće provjeriti sve?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je u tome sto je to firma od osobe za koju pouzdano znam da nema dugova i da je "tiha" vec zadnje 4 godine. Htio bih spasiti tu osobu od troskova likvidacije jer joj firma vise ne treba, tako da bi istovremeno ucinio toj osobi i uslugu.

Osim toga, ne treba mi osnivacki ulog niti temeljni kapital.

Eto, to su moji razlozi, a vi procjenite koliko su opravdani, bit ce mi korisno pri konacnoj odluci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako znate da je "tiha"? Jeste vidjeli BON 2, poslovne knjige, izvatke iz poslovnih knjiga, izvode banke i drugu dokumentaciju?

Što se tiče temeljnog kapitala, mislim da ne postoji osnivač d.O.o. koji nakon upisa društva u registar s tim istim temeljnim kapitalom ne raspolaže slobodno. Hvalevijedna je vaša želja da pomognete toj osobi, ali ja vam kažem pazite! Ne želim vas ni nagovarati ni odgovarati od vašeg plana. Možda je stvarno sve ok i nemate razloga za brigu, ali za to bi vam trebalo dobra provjera financija toga d.O.o.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija