Jump to content

Opravdanje nedolaska na sudsku raspravu


CKIH

Preporučene objave

Kako vidim, nitko mi nije odgovorio na prethodni post, pa ću preformulirati pitanje:

 

Naime, za mjesec dana mi nastupa apsoultna zastara za prometni prekršaj. Dobili smo poziv za sudsku raspravu (uručenu putem policijskog službenika). Kako je supruga u drugom stanju, ima rizičnu trudnoću i nalog liječnika za strogim mirovanjem, nismo u mogućnosti ići na sudsku raspravu koja je u drugom gradu 100 km od našeg mjesta boravka.

 

Zvali smo sutkinju, koja je bila jako neljubazna, rekla je da nju ništa ne zanima i neka se izvolimo pojaviti, ili da napišemo svoju obranu.

 

Zvali smo pravnog savjetnika HAK-a, on nam je rekao da tražimo izmještanje rasprave u naše mjesto prebivališta.

 

Napominjem, prekršajni nalog od policije nikad nismo dobili, a u sudskom pozivu ne piše koje članke kojeg zakona smo prekršili, tako da ne znamo čak i na čemu da baziramo svoju obranu.

 

Odlučili smo ipak dokumentirati nemogućnost dolaska na glavnu raspravu medicinskom dokumentacijom i tražiti izmještanje sudskog postupka u naše mjesto prebivališta.

 

S obzirom da na sudskom pozivu piše da će se u slučaju neodazivanja pozivu o našem trošku aktivirati dovedbeni nalog, zanima me da li sutkinja ima to pravo, ili mora poštivati naše razloge nedolaska i traženja izmještanja postupka?

 

Mislim da policija nebi smjela represivno djelovati prema osobi u drugom stanju, naročito kad se tiče o običnim prometnim prekršajima.

 

Molim mišljenje znalaca, jako je hitno!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija