Jump to content

Pitanje Đurović, molim hitno sutra rok, ty


grofmontekristo

Preporučene objave

Poštovani kolege,

 

naletio sam na odredjenu izjavu kolege ili kolegice pa bih ju samo citirao:

 

"...spetljao se oko pravnih lijekova protiv odluka o imenovanju i odgovornosti sudaca i drž. odvjetnika...

Mislim da tu treba paziti jer državni odvjetnici idu na upravni spor a ne kao u slučaju sudaca i kandidata na kvaziupravni"

 

koliko sam shvatio radi se o pravnom lijeku protiv odluke DSV-a o imenovanju sudaca, tocnije, sta moze poduzeti kandidat ako smatra da neosnovano nije izabran.

 

Redovnih pravnih lijekova nema, to znamo.

Medjutim kolega ovdje spominje kvaziupravni spor a kod drz. odvjetnistva upravni spor kao neka razlike.

Moze li mi netko reci kakav je to "kvaziupravni" spor i koja bi bila razlika izmedju pravnog lijeka protiv odluke DSV-a i drzavnoodvjetnickog vijeca?

 

Ja mislim da nema razlike i da se u oba slucaja radi o upravnom sporu kao jedinoj mogucnosti. Vec sam naletio na nekoliko takvih pitanja od gđe. Đurović pa da budem siguran.

 

Hvala unaprijed svima.

 

p.s. nigdje ne pise u koliko sati je ispit u ponedjeljak, ali pretpostavljam da je uvijek u 16 i da ne moze biti u nikoje drugo vrijeme. Da li je to tocno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hej!!!

 

Protiv odluke o imenovanju suca može se pokreniti kvaziupravni spor (pogledaj čl. 66 Zakona o upravnom sporu), što znači da ne podnosiš tužbu Upravnom sudu, što je pravilo u "redovnom" upravnom sporu, nego Upravnom sudu podnosiš ZAHTJEV za zaštitu ustavom zajamčenog prava i slobode čovjeka i građanina ako je takva sloboda ili pravo povrijeđeno konačnim pojedinačnim aktom, a nije osigurana druga sudska zaštita (prema članku 66. ZUS-a), ali mislim da je to i je slučaj i kod odluke o imenovanju zamjenika D.O.-a.,jer isto Zakon ne govori o pravnom lijeku, dok protiv odluke o razrješenju i stegovnoj odgovornosti D.O. -a može se pokrenuti Upravni spor, znači tužba Upravnom sudu.

 

Ispit je u 16:00 h. SRETNO!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Protiv odluke o razrješenju i odluke o stegovnoj odgovornosti SUDAC može podnijeti žalbu Ustavnom sudu u roku od 15 dana od dostave.

Protiv odluke o stegovnoj odgovornosti zamjenika d.o. , rješenja ministra o imenovanju i razrješenju javnog bilježnika može se pokrenuti Upravni spor.

A protiv rješenja o imenovanju suca kvaziupravni spor, što vidim da ti je već kolegica objasnila, sretno:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija