Jump to content

auto oštećen na parkingu


____L

Preporučene objave

Netko mi je tijekom noći oštetio parkirani auto. pronašla sam papirić na koji mi je neko napisao marku auta i registraciju. išla sam na policiju i tamo mi je rečeno da oni ne mogu ništa napraviti već da jedino ja mogu podići privatnu tužbu. jel to stvarno tako? zar ta osoba koja je vozila auto neće dobiti nikakvu kaznu od policije?

Unaprijed hvala,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijepo su Vas "otpilili".

 

Odmah čim prije, pismeno obavjestite policiju i na svoju kopiju tražite da sukladno Uredbi o uredskom poslovanju otisnu prijemni pečat.

 

U slučaju da je oštećenje nastalo dok je najmanje jedno vozilo bilo u pokretu to se zove prometna nesreća kada policija mora postupati po službenoj dužnosti.

 

U slučaju da je oštećenje nastalo zlonamjernim djelovanjem neke osobe, policija je dužna napraviti zapisnik o očevidu, nakon koje morate podnijeti prijedlog za pokretanje kaznenog postupka.

 

Nikakva privatna tužba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Prometne nesreće ovakvog tipa se mogu odnosno moraju rješavati na način da počinitelj oštećenom ostavi SVOJE i podatke o vozilu, u suprotnom je počinio prekršaj. Policija je bila dužna napraviti očevid jer vi na osnovu samo podataka o vozilu ne možete ostvariti odštetu. Ono što ste trebali napraviti je to da ste odmah trebali pozvati policiju ne pomjerajući vozilo, a nakon ovoliko vremena i da izađu na očevid, konstatacija će biti da se ne može sa sigurnošću utvrditi da se događaj zbio na način i u vrijeme kako to navodi oštećeni. U vašem slučaju se ne piše zapisnik o očevidu nego službena zabilješka sa navedenom konstatacijom a s tim ne možete ostvariti odštetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Moje, neregistrirano i neodjavljeno, vozilo je bilo parkirano ispred kuce. Djelom na travnatoj površini a djelom na kolniku. Čovjek, vozeći u rikverc, se zabije u njega i pobjegne. Šteta nije velika jer je vozilo staro 26 godina i oštećani su samo prednji i stražnji branik. Susjeda je bila u blizini i zapamtila reg.oznaku odbjeglog vozila. Zvali smo policiju, bili su na uviđaj. Sa mog su vozila skinuli tablice, i rekli mi da ga dođem odjaviti u PP. U međuvremenu smo saznali tko je vlasnik vozila koje se zabilo i pobjeglo. Nakon detaljno obavljena posla policačev komentar je bio – „Više štete nego koristi!“.

Pretpostavljam da mene slijedi kazna za neodjavljivanje vozila (=700,00 Kn), al me zanima ide li me i kazna za nepropisno parkiranje. Moram navesti da nema znaka zabrane i da se radi o malom mjestu gdje nema velikog prometa, i susjedi redovito parkiraju vozila na istom mjestu.

Zanima me i mogu li se obratiti Osiguravajućem drustvu „odbjeglog“ za naknadu štete s obzirom na okolnosti mog vozola (neregistriranost i parkiranje), te što će se dogoditi ako on uspije popraviti svoje vozilo prije nego policija dođe do njega.

molim savjet, hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija