Jump to content

isplata nasljeđene imovine


njinja

Preporučene objave

Postovani/-a,

 

Kod sudskog razvrgnuca suvlasnistva, vrijednost suvlasnickih nekretnina ili idealnih dijelova iste utvrdjuje se vjestacenjem, nakon cega sud odredi rok u kojem ce se izvrsiti isplata protustranci vrijednosti predmetnih nekretnina u vrijednosti njezinog suvlasnickog dijela ukoliko se stranke glede roka isplate drugacije ne sporazume.

 

Kod obiteljskih dogovora, cijena, nacin te rok isplate su stvar internog bratskog cjenjkanja i dogovaranja. Ako vam odugovlacenje sporazumnog dogovora ide na stetu (jer ne mozete s nekretninom raditi sto zelite i jos uz to vjerojatno snosite sami sve troskove odrzavanja iste), dobronamjerno vam savjetujem da pristanete na bratov zahtjev tj. njegovu cijenu po kojoj vam bratski prodaje svoju sestinu, obzirom da vas odvjetnici, vjestaci, eventualni sudski postupak te utroseno vrijeme i uzrujavanje, mogu u konacnici kostati vise od onoga sto vas danas trazi da biste dosli u samovlasnicki posjed iste.

 

Kako kaze stara zidovska poslovica, „I najgori dogovor bolji je od najbolje presude” :vjeruj:

 

A unaprijed se ispricavam ako je slucajno vas brat razlicit od moga (:vrag: ) pa je dobronamjerni savjet temeljen na vlastitom bratskom suvlasnickom iskustvu suvisan :-D

 

Lijepi pozdrav

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija