Jump to content

susjed zagradio vrt oko mog stana


stanimar

Preporučene objave

nedavno sam kupio stan u kući. prodao mi ga je čovjek koji je tu cijelu kuću prodao po etažama, a preselio u kuću koju je sagradio do nje.

 

prodao mi je stan i parking, a vrt nije. nedavno je zagradio vrt ispred mog stana ogradom tako da ne mogu prići kući ispred stana. čini mi se da je to nezakonito već da bi trebao ostaviti prolaz oko kuće. molim mišljenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. da li ste kupili stan prema podacima iz vlasničkog lista , i da li je vlasnički list izdan prema podacima iz elaborata etažiranja.

 

ako je, onda ste pored stana i parkirališta trebali postati i suvlasnik na preostalom zemljištu, a elaboratom etažiranja trebalo bi odrediti pored zajedničkih nedjeljivih dijelova,te zajedničkih korisnih prostora i izlaz na javnu površinu i to za svaku etažnu jedinicu.

 

ako ste suvlasnik na preostalom zemljištu, ne znam baš da bi netko mogao ograditi vrt bez vašeg znanja, osim ako ta površina zemljišta nije definirana elaboratom kako pripadajući dio nekog stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stan je kupljen prema podacima iz vl. lista prema etažiranju no čini mi se (moram provjeriti) da je taj dio zemljista (vrt koji je zagradio koji se proteže od njegove nove kuće do ruba zgrade u kojoj stanujem) pripojen (prilikom parceliranja susjedovog većeg zemljišta na kojoj su obje kuće na dvije čestice - jedna čestica za našu zgradu, druga za njegovu) susjedovoj kući .

ako je to moguće svejedno mi se cini da treba postojati pojas oko moje zgrade da mogu prići fasadi ili grijesim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako su kuće građene po današnjim urbanističkim pravilima i legalno, onda bi svaka zgrada trebala imati zemljište za redovnu uporabu zgrade i pojas za održavanje fasade, ali u praksi.....

 

u svakom slučaju, trebali bi izvaditi kopiju katastarskog plana i vidjeti gdje je međe katastarske čestice na kojoj se nalazi vaša zgrada, da li odmah uza zid ili postoji kakav pojas - pomak od zida do međe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija