Jump to content

Banka jednostrano krsi potpisani ugovor?!


jacob

Preporučene objave

2003. sam uzeo stambeni kredit i bio prisiljen potpisati ugovor o trajnom nalogu za naplatu istog (jedan od uvjeta, u protivnom nista od kredita).

 

U ugovoru pise da je ugovoreni iznos 600 EUR po srednjem tecaju HNB na dan isplate, za podmirenje navedenog iznosa (znaci, ako nema sredstava na racunu za cijeli iznos, nalog pokusava 15 dana od dana dospjeca (prvi u mjesecu) i onda odustane, ostane neizvrsen za taj mjesec).

 

Za gore navedeno imam potpisan ugovor.

 

No, pred neki mjesec banka je svojevoljno (Zagrebacka banka ako koga interesira) donijela odluku da "radi olaksavanja zivota i placanja obveza klijentima uvode novost u trajni nalog za podmirenje obveza po stambenom kreditu". Ukratko receno, te trajne naloge su "preuredili" da uzimaju bilo koji iznos na tekucem racunu (doslovno svaku kunu, pa cak i ako treba kunu odobrenog minusa, kojeg hvala Bogu nemam) do potpunog namirenja iznosa rate kredita.

 

Status trajnog naloga sada kaze da je na iznos 0.00 EUR i da je "bilo koji iznos, do potpunog namirenja mjesecne rate".

 

Kako je ocito da se radi o krsenju ugovorenog (u ugovoru ne pise da banka ima pravo mijenjati uvjete) interesira me vase misljenje - ocjena legalnosti, da li ima osnove za tuzbu, itd?

 

Hvala,

Jakov

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

U civiliziranom svijetu svako nepostivanje ugovornih obveza smatra se razlogom ili za predvidjenu penalizaciju ili za raskid ugovora. Modifikacije ugovora se reguliraju anexima.

 

No bosti se s rogatim na divljem zapadu... znate i sami. Za predvidjeti je da ce izvuci neka mala slova kojima ce opravdati svoj postupak (jer u floskulu o brizi za kupce nitko zdrave pameti ne vjeruje) pa ako je Vas odvjetnik bolji od Zabine pravne ekipe.... stoga smrtnici obicno poslujemo s dvije banke, u jednoj primamo dohodak, a u drugoj polazemo samo mjesecni iznos potreban za racune koje zelimo podmiriti trajnim nalogom s tekuceg racuna.

 

Lijepi pozdrav :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija