Jump to content

Ugovor o šlolovanju !


jacoby

Preporučene objave

Poštovani!

 

da pokušam što kraće, a što preciznije opisati svoj problem!

sa firmom sam sklopio ugovor o školovanju, te su preuzeli obaveze plaćanja vanrednog studija. No, prije sklapanja ugovora, ja sam upisao fakultet te dobio obećanje da će firma preuzeti plaćanje na sebe, a da ja samo platim upis, 1. ratu otplate školovanja, te da će mi to biti nadoknađeno!

Nakon upisa i podmirivanje obaveza prema fakultetu s moje strane, firma je preuzela plaćanje na sebe plaćanjem 2. rate otplate školovanja, a s tim da meni nisu vraćeni novci za prvu ratu i troškovi upisa, što zajedno iznosi cca. 4000 kn.

budući da je ugovor naslovljen kao 'UGOVOR O ŠKOLOVANJU' a ne ugovor o sufinanciranju, na koji bih način mogao ostvariri povrat svojih sredstava,budući da sam već upitao rukovodstvo, a oni su se opravdali nedostatkom sredstsv.

Nažalost, nisam bio dovoljno precizan kod sklapanja ugovora da bih tražio povrat sredstava kao jednu stavku u ugovoru!

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ovisi o tome što vam piše u ugovoru kojeg ste potpisali. Da li piše da će vam tvrka financirati/sufinancirati vandredni studij, da će snositi sve troškove tj. dio ali od kada? Nije bitno da je primjerice precizirana obveza povrata sredstava, dovoljno bi bilo da recimo piše da se tvrtka obvezuje snositi sve troškove koje imate vezano uz studij. Da li piše sve troškove koje imate ili piše počevši od nekog datuma (obično od dana potpisivanja ugovora. Ugovor u ruke i dobro ga proučite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru, i stiže ostatak iz ugovora...

 

ovako, prema ugovoru, firma se obvezuje snositi troškove studija u cijelosti, no nije navedeno 'počevši od...,' već da ugovor stupa na snagu od potpisivanja obje strane, dakle, to je krenulo u prosincu 2008. godine!

 

kako postupiti dalje, a da se nešto postigne, da li imam kakvo pravno zaleđe? s time da sam zadržao uplatnice koje su uplaćene, te sam ja naveden kao uplatitelj- na prvoj uplatnici, i na uplatnici za plaćanje troškova upisa. na sljedećoj i zadnjoj uplatnici prve godine je uplatitelj firma, što znači da su daljnji dio obaveza podmirili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zatražite od njih pisanim putem da vam naknade početne troškove studija i pozovite se na odredbu u ugovoru gdje je navedeno da se obvezuju snositi troškove studiranja U CIJELOSTI. Priložite preslike uplatnica i naglasite da tražite refundaciju sredstva koje ste vi uplatili, a tvrtka se obvezala snositi sve troškove. Ovo tim više ako vas tim ugovorom vezuju na vjernosti firmi u određenom broju godina (što je uobičajno)jer inače ne možete smatrati da su ispoštovali svoje obveze. Međutim, kako ste napisali, pravdaju se nedostatkom sredstava, znači ne osporavaju vam vaše pravo da vam se naknade ti troškovi. Tako da biste mogli još jednom probati popričati o tome prije nekih ozbiljnijih koraka.

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija