Jump to content

rastava i što sad slijedi


viadukt

Preporučene objave

Supruga i ja smo pred rastavom braka.U vojnoj sam mirovini sa PTSP.Primanja su mi oko 6500,00 kuna.Imam kredit za kuću 1800,00 kuna,adaptacijski kredit na tu kuću 800,00 kuna,kredit za auto 1150,00 kuna,nenamjenski kredit 1000,00 kuna i ratu štednje za sina u stambenoj štedionici od 300 kuna.Koliko mogu oćekivati alimentaciju za dijete staro 11 godina.Ako sud odredi alimentaciju dali i tih 300 kuna štednje za dijete ulazi u alimentaciju.Iz razgovora sa prijateljima čujem da nemam pravo na skrbništvo jer imam PTSP iako bih volio da je dijete sa mnom jer ima uvjete za školovanje i njemu bih sve ostavio da naslijedi.Supruga je nezaposlena i samo traži skrbništvo nad dijetetom.Dali ona ima pravo na polovicu kuće ako je ja skroz otplaćujem.Neznam što da radim.Pomozite nekim savjetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema podacima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi minimalni novčani iznos koji je dužan platiti roditelj koji ne živi s djetetom za dijete od 7 do 12 godina je 1.082,00 kn.

Taj iznos može biti i veći, a u nekim slučajevima i manji.

300,00 kn štednje za dijete ne ulazi u alimentaciju.

Kad je riječ o skrbništvu, ono je uvijek zajedničko i ravnopravno između roditelja, a sud će donijeti odluku o povjeravanju djeteta na zajednički život jednom od roditelja, a drugom odrediti susrete i druženja sa djetetom.

PTSP ne mora biti razlog da se dijete ne povjeri vama na zajednički život jer ako imate PTSP to ne znači odmah da ste i loš roditelj. Tek nakon stručne procjene može se govoriti dali bi kod vas PTSP bio razlog da vam se ne povjeri dijete. Naravno postoje "pametnjakovići" po Centrima za socijalnu skrb koji će vas odmah unaprijed zbog PTSP eliminirati kao dobrog roditelja, ako se to desi i ako se vi odlučite da se borite za povjeravanje djeteta, za savjet se obratite www.hvidra-zagreb.hr te potražite socijalnu radnicu Milenu Suknaić.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija