Jump to content

izricanje presude, dostava presude - rokovi?


ivanane

Preporučene objave

Dana 4. lipnja o.g. u radnom sporu kojega sam vodila protiv svoje firme trebala je biti izrečena presuda, ali nemam saznanjaja da li je do izricanja presude zaista i došlo. Da li postoje kakvi rokovi vezani uz izricanje presude i dostavu presude u pisanom obliku ili je slobodna volja sudca? Pokušala sam se obratiti sudu,ali mi je rečeno da ja nemam pravo dolaziti i pitati jer imam odvjetnika. Odvjetnik nema nikakvih saznaja o istome.

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko imate odvjetnika, onda je on kao vaš punomoćnik trebao biti pozvan na objavu presude i na istu se pojaviti, pa bi onda imao i više saznanja o ishodu spora, a i vi ste se također mogli pojaviti.

Zakonski rok za izradu presude u pisanom obliku je 30 dana od njezine usmene objave, no taj rok suci najčešće zbog pretrpanosti poslom i ne poštuju.

U svakom slučaju presuda Vam se mora dostaviti, odnosno vašem odvjetniku, jer se od dana računanja presude strankama, počinju teči i rokovi za žalbu, te ukoliko je nitko ne uloži tek po proteku tog roka presuda postaje pravomočna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj odvjetnik je bio pozvan na izricanje presude, ali je izjavio da nema potrebe za dolaskom na izricanje. Presuda se izricala u radno vrijeme pa ja nisam dobila dozvolu poslodavca da budem nazočna (spor se vodio protiv tog poslodavca). Problem je u tome da ja ni odvjetnik ne znamo da li je presuda navedenog datuma i bila izrečena (krasnog li odvjetnika, zar ne?). Da li ja sada mogu nešto poduzeti - otići na sud i tražiti informacije ili nešto drugo?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravilu, večina odvjetnika ne ide na objavu presude...znam iz osobnog iskustva jer sam u tom poslu, na objave se nekad ide nekad ne ide....ako se radi o vrlo važnom, zamršenom predmetu onda se ide jer nas jako zanima ishod i neda nam se čekati suca da otpravi i napiše presudu... a nekad ne idemo....pa i iz razloga da se ne bi stvarali nepotrebni troškovi stranci..jer i to se naplaćuje kao izlazak na ročište...a vjerujte mi traje jedva 5 min....uglavnom ono što vi možete učiniti ako vam se ne čeka presudu... jest otići kod sutkinje koja je vodila taj predmet i zamoliti je da vam kopira zapisnik sa objave, on postoji iako možda na objavi nije bilo nikoga...e sad ima svakakvih sudaca, ugodnih i neugodnih pa se nemojte iznenaditi ako ne budu ljubazni...uglavnom probajte složiti neku priču itd...iako napominjem, to sve ne morate raditi vi već vaš odvjetnik... koji će tamo najvjerojatnije poslati vježbenika, i to je skroz normalno da se moljakaju suci, iz raznoraznih razloga...pa tako i iz znatiželja kad vas npr. zanima ishod spora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija